8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ένας ισχυρός Όμιλος με κοινωνική ευαισθησία

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ένας ισχυρός Όμιλος με κοινωνική ευαισθησία

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος χορηγικών προγραμμάτων και δράσεων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων - φοιτητών και επιστημόνων - των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και δωρεάν κατασκευή έργων υποδομής στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Άνω των 3,5 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης που υλοποιήθηκε το 2021

Συνολικά, το 2021 ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω των εταιρειών του, υλοποίησε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης που ξεπέρασε τα 3,5 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα κοινωνικού έργου της χρονιάς που πέρασε είναι το νέο σχολείο στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Σούδα σε πρώτο πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο παγκοσμίως, η στήριξη στο εθνικό σύστημα υγείας στην πανδημία με δωρεές εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς και κέντρα υγείας, και η παροχή μηχανημάτων έργου και ανθρώπινου δυναμικού στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Στο επίκεντρο η βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον

Με επίκεντρο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της θυγατρικής του ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, παράγει καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και υλοποιεί πρωτοποριακά περιβαλλοντικά έργα, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και μετάβασης την πράσινη ενέργεια.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, επενδύοντας συστηματικά εδώ και 25 χρόνια στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και στηρίζοντας με επιμονή τον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προχώρησε σε μία πολύ σημαντική και πρωτοπόρα πρωτοβουλία. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, θα μετατραπεί σε «πράσινη» εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η υλοποίηση ξεκίνησε μέσα στο 2021 και σύντομα η 115 Π.Μ. στη Σούδα θα είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που θα λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις, ενώ το ετήσιο όφελος από την πλήρη απαλλαγή της Μονάδας από το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης, θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, θα μετατραπεί σε «πράσινη» εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Κοινωνική προσφορά με πλήθος δράσεων

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία Covid-19, ο Όμιλος ήταν και παραμένει αρωγός του έργου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξής του. Χαρακτηριστικά, η δράση του για το 2021 επικεντρώθηκε στην ενίσχυση κέντρων υγείας και νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, τόσο μέσω παροχής εξοπλισμού, όσο και μέσω δωρεάν κατασκευαστικών εργασιών, όπως η διαμόρφωση χώρου σε μονάδα προσομοίωσης εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο που υλοποιήθηκε επίσης μέσα στο 2021, αποτέλεσε η δωρεά στο Δαμάσι Τυρνάβου, όπου η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου σχολείου μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες από τον καταστροφικό σεισμό (Μάρτιος 2021), ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να ξεκινήσουν εγκαίρως τη νέα σχολική χρονιά.

Ανταποκρινόμενος στις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια, ο Όμιλος στάθηκε στο πλευρό των περιοχών που επλήγησαν, παρέχοντας μηχανήματα έργου τόσο στην Πολιτική Προστασία, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, υποστηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης των περιοχών. Επιπλέον, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα στήριξης των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης - Αγίας Άννας, το οποίο συνεχίζεται και το 2022.

Όπως κάθε χρόνο, ο Όμιλος και το 2021 συνέχισε να στηρίζει μέσω χορηγιών πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η υποστήριξη του, για δεύτερη χρονιά, στην υποβρύχια αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται στο θαλάσσιο χώρο της Κάσου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία έχει ήδη φέρει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα για την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.