ΓΔ: 888,86 -17,21 (-1,90 %)

Τζίρος: 40,16 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 888,86 -17,21 (-1,90 %)

Τζίρος: 40,16 εκατ. €   RT

Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων - Πολίτες δύο κατηγοριών

Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων - Πολίτες δύο κατηγοριών

Του Σπύρου Ζαφείρη*

Διαβάζω, για ακόμα μια φορά, έκπληκτος στον τύπο ότι ξεκινούν οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες μετάταξης όσων υποβάλουν αιτήσεις για μεταφορά τους στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, βάσει πρόβλεψης νόμου που ψηφίστηκε τον Ιούνιο για την πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Δηλαδή των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Ένα ακόμα παράδειγμα, στην ιστορία αυτού του τόπου, για την τρόπο με τον οποίο, διαπλεκόμενες με το πολιτικό σύστημα μικρές συντεχνιακές ομάδες επιρροής, ωφελούνται με προνόμια και ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες που δεν ανήκουν σε αυτές.

Το κόστος των μισθών των μεταφερόμενων υπαλλήλων στο δημόσιο θα κληθούν να επωμιστούν μέσω των φόρων, οι «Συνήθεις Ύποπτοι»! Δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι υπάλληλοι και (πρώην) επαγγελματίες, ούτε καν όλα τα πραγματικά φτωχά στρώματα των Ελλήνων. Και αυτή η παράλογη κατάσταση λαμβάνει χώρα και εξελίσσεται στο ελληνικό χρεωκοπημένο κράτος των επτά ετών σκληρής λιτότητας!

Όσους από τους περίπου 1100 υπαλλήλους του ΟΛΠ και τους 420 του ΟΛΘ θελήσουν να κρατήσουν «την ασφάλεια», και όποιο άλλο «προνόμιο» συνεπάγεται για πολλούς μια θέση στο δημόσιο, θα κληθούν να τους πληρώνουν οι πολίτες Βήτα Κατηγορίας, όπως τους αντιλαμβάνεται το πολιτικό (κομματικό στην πράξη) σύστημα. Όσοι μένουν πραγματικά άνεργοι από το κλείσιμο εταιριών στον ιδιωτικό τομέα ας «κόψουν το κεφάλι τους». Δεν δικαιούνται ανάλογης μεταχείρισης από το κράτος.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι: Ως πότε θα ανέχονται τέτοιες καταστάσεις οι πολλοί; Όλοι αυτοί που ζουν εκτός αυτής της διαπλοκής;

* Ο κ. Σπύρος Ζαφείρης δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος του Eπιμελητηρίου Ιωαννίνων στον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και μέλος του προσωρινού Εκτελεστικού Συμβουλίου της «Δημοκρατικής Ευθύνης».

e-mail: [email protected]