Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ξανά για τους άστεγους της Αθήνας

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, 16:24
-A +A
Οι καλλιτέχνες δημιουργούν ξανά για τους άστεγους της Αθήνας

Μια ακόμη “ΕΚΠΛΗΞΗ”, την 8η στη σειρά, ετοιμάζει η καλλιτεχνική κοινότητα σε συνεργασία με την εικαστική πλατφόρμα του artAZ. H καθιερωμένη ετήσια έκθεση επιστρατεύει την τέχνη για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας και θα φιλοξενηθεί στο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, μεταξύ 21 - 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Τι είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ;

Περισσότεροι απο 2000 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει τα έργα τους αφολοκερδώς, προκειμένου να στηρίξουν τους άστεγους της πόλης μας. H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την ομάδα του artAZ και, μέσα από την αγάπη του κοινού, έγινε θεσμός. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν μικρά έργα που διατίθενται σε ενιαία, συμβολική τιμή (50 €), ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και, κάνοντας το, να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο. Ποια είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν έργα με μόνο οδηγό το προσωπικό τους γούστο. Στην ΕΚΠΛΗΞΗ συμμετέχουν καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και διεθνείς. Αυτο που τους ενώνει είναι η διάθεση τους να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο μέσα απο τη δουλειά τους.

ΕΚΠΛΗΞΗ για 8η χρονιά

Εκατοντάδες μικρά έργα συστήνουν και φέτος το κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης τέχνης και μαζί τις τάσεις και τα εικαστικά ρεύματα της εποχής.

Το πρώτο στάδιο της έκθεσης πραγματοποιείται online στο λήμμα "SURPRISE" του artAZ (www.artaz.gr). Στη σελίδα της έκθεσης μπορείτε να δείτε τα έργα και να σημειώσετε τους κωδικούς αριθμούς της επιλογής σας προκαταβολικά. Νέα έργα προστίθενται μέχρι την τελευταία στιγμή. Μεταξύ 21-24 Σεπτεμβρίου 2017 η έκθεση μεταφέρεται στον χώρο «ΓΗ Κ44», όπου θα πραγματοποιηθεί και η πώληση των έργων.

Παρακολουθήστε την ΕΚΠΛΗΞΗ 8 και μοιραστείτε τη δική σας ιστορία στα Social Media μέσα απο τo hashtag #ekplixi8 .

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ, ενός μη κερδοσκοπικού κοινωνικού φορέα, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. Από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης στους άστεγους συμπολίτες μας περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.klimaka.org.gr 

Περισσότερες πληροφορίες για το artAZ

Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ της ελληνικής και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, στοχεύοντας στην επί της ουσίας προώθηση της Ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό αλλά και στη συσπείρωση της εγχώριας εικαστικής κοινότητας με σκοπό την ενδυνάμωση της. Περισσότερες πληροφορίες για το artAZ μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.artaz.gr 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 04/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα