7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα έργα του Κώστα Σαχπάζη στις Βρυξέλλες

Νέα έργα του Κώστα Σαχπάζη θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες χάρη στην γκαλερί Bernier/Eliades, η οποία θα τα παρουσιάσει στο παράρτημά της στη βελγική πρωτεύουσα από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, στην έκθεση με τίτλο At the Innermost Layer.

Ο γνωστός σύγχρονος γλύπτης που ενσωματώνει στην πρακτική του, υπό πολλές έννοιες, νέα μέσα και υλικά, θα δείξει γλυπτά και εγκαταστάσεις που μιμούνται συμπεριφορές και χαρακτηριστικά. Σκοπός του είναι να τους δανείσει ιδιότητες που δεν είχαν στο παρελθόν. Ο Κώστας Σαχπάζης, άλλωστε, μέσα από εύκαμπτα ακτέργαστα υλικά, εναλλασσόμενες φόρμες, τη συγκέντρωση διάφορων στοιχείων και την παραγωγή νέας φόρμας, καθιστά απτή την εμπειρία του θεατή: παρόλο που τα έργα σε προκαλούν να τα αγγίξεις, το αίσθημα της αφής ικανοποιείται και μόνο με τη θέαση των γλυπτών.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί δέκα μέρες σχεδόν πριν τα εγκαίνια της φουάρ BRAFA, στην οποία η γκαλερί θα φέρει έργα των Ulrich Ruckriem, Νίκου Ναυρίδη, Helmut Stallaerts, Pier Paolo Calzolari, Tony Oursler, Cameron Jamie, Wim Delvoye και Yexing Zhang.

Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου - 31 Μαρτίου 2018

Περισσότερες πληροφορίες: www.bernier-eliades.com