Σάββατο 7 Απριλίου 2018, 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 13:08

-A +A

Με 1,2 δισ. δολ. στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας

Σάββατο 7 Απριλίου 2018, 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 13:08
Με 1,2 δισ. δολ. στην Ελβετία ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας
-A +A

Μπορεί ο λαός της Βενεζουέλας να κάνει ουρές στα καταστήματα για να προμηθευτεί βασικά είδη διατροφής, δισεκατομμύρια δολάρια ωστόσο από πωλήσεις πετρελαίου καταλήγουν στο εξωτερικό σε λογαριασμούς αξιωματούχων του καθεστώτος Μαδούρο.       

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", η Ελβετία αποφάσισε να "παγώσει" τους τραπεζικούς λογαριασμούς επτά αξιωματούχων της Βενεζουέλας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κορυφαίοι υπουργοί, και να τους απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της.

Σύμφωνα μάλιστα με εσωτερικό έγγραφο των ελβετικών αρχών, από τις έρευνες προκύπτει ότι ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ, διατηρεί 1,2 δισ. δολάρια σε τρεις λογαριασμούς.

Οι κυρώσεις των ελβετικών αρχών, αφορούν τον αντιπρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος του Μαδούρο, Διοσδάδο  Κασβέγιο, τον υπουργό Εξωτερικών, τον αρχηγό της ΕΥΠ, την πρόεδρο του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, τον γενικό εισαγγελέα, τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου και τον δήμαρχο του Καράκας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα