Κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα

Κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων στη Βόρεια Ελλάδα

Με κρύο και προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού "ξύπνησε" σήμερα η Βόρεια Ελλάδα. Το θερμόμετρο στην Καστοριά και στη Φλώρινα έδειχνε νωρίς το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το μεσημέρι και μετά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Οι χαμηλότερες πρωινές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν στη Φλώρινα και στην Καστοριά (-2), στους μηδέν βαθμούς Κελσίου "κόλλησε" ο υδράργυρος στην Καβάλα και τις Σέρρες, 1 βαθμό είχε η Αλεξανδρούπολη, ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειξε 4 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ προβλέπει πως από το μεσημέρι και μέχρι αύριο τα ξημερώματα θα επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες και αναμένεται να πέσουν νέα χιόνια στη Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας.

Προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία

Από τις χθεσινές χιονοπτώσεις και τον παγετό παρατηρούνται ωστόσο προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα, στην Πιερία αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στην εθνική οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, από το 21ο χλμ έως το 42ο (όρια ΠΕ Λάρισας).

Στην Ημαθία αλυσίδες απαιτούνται Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 70ο χλμ. έως το 98ο χλμ. (όρια με Π.Ε. Κοζάνης), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Σελίου, από 9ο χλμ. μέχρι το 26ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας - Δασκίου, από το 10ο χλμ. μέχρι το 43ο χλμ. (Δάσκιο), στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - 3-5 Πηγάδια, από το 5ο χλμ. έως το 16ο χλμ. (Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια) και στην Επαρχιακή Οδό Νάουσας - Σελίου, από το 1ο χλμ. έως το Σέλι.

Στην Πέλλα απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους θέλουν να κινηθούν προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν, στο Κιλκίς χρειάζεται προσοχή στις επαρχιακές οδούς Γουμένισσας - Λειβαδίων, Γουμένισσας - Ομαλού και Ριζανών - Ελληνικού, ενώ στη Χαλκιδική οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που θα βρεθούν στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου - Βαρβάρας και Βαρβάρας - Ολυμπιάδας.

Τα χιονοδρομικά στη Βόρεια Ελλάδα

Πυκνή ομίχλη καλύπτει από το πρωί το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, ενώ από τις χθεσινές χιονοπτώσεις το χιονοδρομικό Πισοδερίου στη Φλώρινα "κέρδισε" 15 εκατοστά φρέσκο χιόνι.

Το θερμόμετρο νωρίς το πρωί στο Βόρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα έδειχνε -5 βαθμούς Κελσίου και στο Σέλι Ημαθίας -1.