7ος χρόνος, ημέρα 2186η
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

«Λουκέτο» σήμερα στα καφέ της Πάτρας - Απεργούν για τον υψηλό ΦΠΑ

«Λουκέτο» σήμερα στα καφέ της Πάτρας - Απεργούν για τον υψηλό ΦΠΑ

«Λουκέτο» έβαλε σήμερα η πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με τον ΦΠΑ.

Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Πάτρας, καφέ κι εστιατόρια της Πάτρας θα κλείσουν στο σύνολό τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετάσχουν και παρεμφερείς κλάδοι όπως αρτοποιοί, ιδιοκτήτες ταχυφαγείων κτλ. 

Στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου προσφέροντας μάλιστα δωρεάν καφέ, ενώ στις 12 θα ξεκινήσουν οι ομιλίες.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), διευκρινίζει πως η συμμετοχή είναι καθολική, ενώ μετά τις 4:00 και μέχρι την νύχτα, θα βγει η ομάδα περιφρούρησης. «Όσοι ελάχιστοι σκεφτούν να μείνουν ανοιχτοί ας σεβαστούν το μεροκάματο των κλειστών, που θα το κλέψουν για μία μέρα, αλλά δεν θα το έχουν αύριο», αναφέρεται. 

Οι καταστηματάρχες αναφέρουν τα αιτήματά τους που είναι τα εξής:

1. Μονοψήφιο ΦΠΑ και χαρακτηρισμός ως ιδιώνυμο αδίκημα η μη καταβολή του.
2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους 
3. Μείωση στις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού
4. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

Μάλιστα, το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς που μάλιστα θα είναι ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας θα είναι και τα καταστήματα Αιγίου, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, μένοντας κλειστά για μία μέρα. 

 

Φωτογραφίες από thebest.gr