Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις

Να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία τοποθέτησης νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επανέλθει η προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών, ζητά με δήλωσή του ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μέχρι σήμερα, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής διευθυντών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ολοκληρώνονταν από Συμβούλιο Επιλογής, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Η Κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία αυτή και αναθέτει το δικαίωμα επιλογής αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και συνεχίζει:

«Σημειώνεται ότι αυτό τον καίριο θεσμικό ρόλο, εδώ και μήνες, καλύπτει επιλογή της Κυβέρνησης, μετά την παύση της προηγούμενης Γενικής Γραμματέως.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση, αισθανόμενη το έδαφος να “σείεται”, κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις, με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους.

Αυτή η εξέλιξη δεν θα επιτραπεί.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει, άμεσα, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών»