Βουλευτής Βενεζουέλας: Η πτήση έχει σχέση με το χρυσό

Βουλευτής Βενεζουέλας: Η πτήση έχει σχέση με το χρυσό

Η κυβέρνηση Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για πώληση χρυσού, υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χοσέ Γκέρα, σχολιάζοντας την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα έκανε στάση στην Αθήνα το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει πως 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ απουσίαζε ο διοικητής της.

Ο κ. Γκέρα κατήγγειλε ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά και υποστήριξε πως ο κ. Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου. «Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα» είπε στον Ιάσονα Πιπίνη.

Σημείωσε ακόμα πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο.

Τέλος, κατηγόρησε την Αθήνα, η οποία εξακολουθεί να αναγνωρίζει τον κ. Μαδούρο, ότι ευθυγραμμίζεται με το καθεστώς στο Καράκας. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε ο κ. Γκέρα.

Διαβάστε ακόμα:

- Τι έκανε 4 ώρες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας;