ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Απολύσεις με κομματικά κριτήρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Απολύσεις με κομματικά κριτήρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Την απόλυση των τεσσάρων εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου του προχωρώντας στην καταγγελία της σύμβασης των τεσσάρων εργαζομένων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη, με τον Στ. Πουλή να προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι «ο πρώτος πρόεδρος εργαζομένων στην Ελλάδα που απολύεται με εντολή υπουργού»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ενημερώσει ότι συζητείται η απόλυσή του από τον Οργανισμό, έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε ο Π. Πολάκης προς τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή το σωματείο των εργαζομένων στον Οργανισμό αναφερόταν σε «βάναυση καταστρατήγηση του Συνδικαλιστικού Νόμου» από τον Π. Πολάκη και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Πουλής έχει καταγγείλει τον Π. Πολάκη για «σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ εργαλάβων και εκταμιεύσεις εκατομμυρίων ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι τις 4 Ιουλίου είχε αναβληθεί η συζήτηση στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων, με τον πρόεδρο των εργαζομένων Στ. Πουλή να κάνει λόγο για δικαστική και κοινωνική ταπείνωση του Παύλου Πολάκη.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του τότε, «έχουν παραβιασθεί θεμελιώδη εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα δεν έχουμε λάβει γνώση του υλικού, δεν έχουμε λάβει γνώση των χρονικών περιθωρίων η ατζέντα είναι κρυφή. Για άλλο πράγμα μας καλούν και τεχνηέντως βάζουν στην ατζέντα την απόλυση. Είναι εντελώς “πολάκειος η διαδικασία”».

Ο κ. Πουλής είχε αναφερθεί ακόμα σε παράνομη και καταχρηστική διαδικασία και «πολιτική δίωξη με εντολή Πολάκη» την οποία έχει προαναγγείλει πολλές φορές. «Είμαστε 4 άτομα και αφορά τα 3 που δεν έδωσαν τις ψευδείς βεβαιώσεις που είχε ζητήσει ο κ. Πολάκης για να ενοχοποιήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από τον Μάρτιο του 2017 την πρώτη στιγμή που αρνηθήκαμε να εξυπηρετήσουμε πολιτικές σκοπιμότητες έχει ονομαστικά αναφερθεί από τη Βουλή στο πρόσωπό μας και έχει προαναγγείλει τις διώξεις μας, με μια διαδικασία που παραβιάζει εντελώς τα συνταγματικά μας δικαιώματα», προσέθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής για την Υγεία, στη Βουλή, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, είχε κατηγορήσει για απιστία τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, ενώ προέβη στην αποκάλυψη πως συνεργάτες του κ. Πολάκη πίεζαν υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουν ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, στα τέλη Ιουνίου, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης  είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ  τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, ενώ ταυτόχρονα υποχρεούται να διαγράψει σχετική σε βάρος του ενάγοντα ανάρτηση και να αναρτήσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε πως από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προέκυψε ηθική βλάβη σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, για κάθε μέρα καθυστέρησης ως προς την υλοποίηση της απόφασης θα  ισχύει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

«Υπόδικο για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ επιβράβευσε ο Πολάκης»

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Πουλή, ο Παύλος Πολάκης έχει 3 συμβούλους δικούς του στους οποίους εδώ και 18 μήνες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και την παράνομη κατοχή των σχετικών φακέλων. «Έχει στενό συνεργάτη σύμβουλο, μέλος ΜΚΟ. Ο πρόεδρος της ΜΚΟ είναι και σύμβουλος της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπόδικος για υπεξαίρεση 140.000 ευρώ από κονδύλια ΜΚΟ και αυτόν ο Πολάκης τον επιβράβευσε και τον έστειλε σύμβουλο του κ. Μουζάλα για θέματα ΜΚΟ. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καμπουράκη, πρόεδρο της actup.hellas», τόνισε ο κ. Πουλής. 

«Κατά παραγγελία Πολάκη η απόλυσή μας» 

Στη συνέχεια ο κ. Πουλής σημείωσε ότι η απόλυση τους βασίζεται στο πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο έγινε κατά παραγγελία του Π. Πολάκη και αφορά τις υποτιθέμενες 22 προσλήψεις επί θητείας Αδ. Γεωργιάδης για τις οποίες οι ίδιο δεν έδωσαν ψευδείς βεβαιώσεις όπως ζήτησε ο Π. Πολάκης. 

Δικηγόρος εργαζόμενων: Πρόκειται για θεσμική εκτροπή

Στο μεταξύ πληρεξούσια δικηγόρος του σωματείου, Έφη Σαλμά, και των 4 υπαλλήλων που έχουν κληθεί για ακρόαση στο Δ.Σ. του κεελπνο δήλωσε ότι αυτό που διαπιστώνει είναι ότι αποτελεί θεσμική εκτροπή να καλούνται οι υπάλληλοι για να τοποθετηθούν για το αν θα τεθούν ή όχι σε αργία και την ίδια στιγμή μέσα στην ίδια ημερήσια διάταξη να έχει τεθεί θέμα καταγγελίας της σύμβασης εργασίας τους.

«Με απλά λόγια καλούνται να ακουστούν για το αν θα μπουν ή όχι σε αργία ενώ έχει προαποφασιστεί η απόλυση τους. Είναι νομικά άτοπο παραβιάζει κάθε δικαίωμα είναι και βαθύτατα ανήθικο και θεσμικά απαράδεκτο. Θέλω να δω το συμβούλιο, να εκθέσω τις απόψεις μας και μετά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμα μας. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο, δεν νοείται εμπαιγμός υπάλληλων με τη θέση τους και το ψωμί τους», τόνισε η κ. Σαλμά.