Υψηλή μεταβλητότητα για τον ηγέτη στα data γονιδιώματος

Υψηλή μεταβλητότητα για τον ηγέτη στα data γονιδιώματος

Της Μαίρης Βενέτη

Πιέσεις δέχτηκε η εταιρεία leader στα data του γονιδιώματος, Illumina. Η εταιρεία ειδικεύεται στην κατασκευή εργαλείων που «ακολουθούν» τα γονιδιώματα με πολλές εταιρείες, όπως η 23andMe να βασίζονται στην τεχνολογία της.

Mετά το πρόσφατο ράλι της τις τελευταίες 52 εβδομάδες από τα 268 δολάρια στα 380, σημείωσε ισχυρές απώλειες της τάξης του -17%, την ημέρα της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών στοιχείων για τα έσοδα δεύτερου τριμήνου, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται έσοδα πέριξ των 835 εκατ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 887,9 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μετά τα χαμηλά της Δευτέρας πέριξ των 300,87 δολαρίων, η μετοχή συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις γύρω από τα 303 δολάρια, αν και μειώθηκε σαφέστατα η πρώτη νευρικότητα των επενδυτών.

Αναλυτικότερα, η διοίκηση προχώρησε σε μείωση του φετινού guidance δηλώνοντας ότι αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 6% έναντι 13% που είχε προβλέψει στις αρχές του έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Francis deSouza, τόνισε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας παραμένουν θετικές, αν και σαφέστατα είναι απογοητευμένοι από τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.
Σύμφωνα με την κατάληξη της ανακοίνωσης του:

“H προκαταρκτική ανάλυση μας δείχνει ότι αυτές οι προκλήσεις είναι μεταβατικές και δεν αντικατοπτρίζουν μια μακροοικονομική αλλαγή στα βασικά στοιχεία της επιχείρησης μας.”

Η Morgan Stanley προχώρησε σε μείωση τη τιμής στόχου στα 290 δολάρια, η SVB Leerink's Souda περιέγραψε την έλλειψη εσόδων ως «σημαντική», αλλά προχώρησε σε μικρή μείωση του δικού της στόχου στα 360 δολάρια από τα 380, ενώ αρκετοί αναλυτές σύστησαν οι επενδυτές να εκμεταλλευτούν τη βουτιά της μετοχής.

Στις 29 Ιουλίου η εταιρεία έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει τα κέρδη της, ενώ ήδη δήλωσε ότι λαμβάνει άμεσα μέτρα για να προσαρμόσει τα λειτουργικά της έξοδα για το υπόλοιπο του έτους.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι μετοχές της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 184% από τις αρχές του 2017, υπεραποδίδοντας του S&P 500 που αυξήθηκε κατά 34% την ίδια περίοδο.

* * *

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή, ή προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερομένων προϊόντων.

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται, βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, καμία διασφάλιση δεν δίνεται ότι είναι ακριβείς ή πλήρεις και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες