Στον FTSE 25 η Cenergy Holdings, στη θέση της Grivalia

Στον FTSE 25 η Cenergy Holdings, στη θέση της Grivalia

Η θυγατρική του ομίλου Viohalco Cenergy Holdings που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2017 ύστερα από τη συγχώνευση των Ελληνικών Καλωδίων και της Σωληνουργία Κορίνθου, εισάγεται στο δείκτη FTSE 25, στη θέση της Grivalia Properties που διαγράφεται λόγω της συγχώνευσής της με την Τράπεζα Eurobank.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το Χ.Α., η Cenergy Holdings θα εισαχθεί στον FTSE 25 με συντελεστή στάθμισης 19%. Παράλληλα, λόγω του ότι η Cenergy Holdings αναβαθμίζεται στον FTSE 25, εύλογα αφαιρείται από τον Mid Cap της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπου τη θέση της παίρνει η Παπουτσάνης, με συντελεστή στάθμισης 33%.

Η Grivalia Properties διαγράφεται και από τους υπολοίπους δείκτες που συμμετείχε, οπότε η επιτροπή δεικτών του Χ.Α. ανακοίνωσε όλες τις αλλαγές.

Πιο αναλυτικά, στο Γενικό Δείκτη Τιμών ΧΑ & Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Γενικού Δείκτη Τιμών ΧΑ η Grivalia αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας Reds με συντελεστή στάθμισης μετοχών 28% και συντελεστή Capping 1.0.

Στο Δείκτη Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης αφαιρούνται οι μετοχές της Reds και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας Αφοί Κορδέλλου, με συντελεστή στάθμισης μετοχών 16%.

Στο δείκτη FTSEΑ/X.A. Αγοράς, οι μετοχές της Grivalia Properties αφαιρούνται αλλά δεν υπάρχει άμεσα αντικατάσταση, ενώ το ίδιο – χωρίς άμεση αντικατάσταση – γίνεται και στο δείκτη Ακίνητης Περιουσίας. Όλες οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας 20 Μαΐου.