8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Επιχειρήσεις

Άνεμος αισιοδοξίας για τη φετινή τουριστική σεζόν

Σάββατο 21 Μαΐου 2022, 00:00
Καθώς η φετινή τουριστική σεζόν έχει ήδη αρχίσει, καθημερινά πληθαίνουν τα αισιόδοξα μηνύματα διαφόρων φορέων του κλάδου, σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Μόλις πριν λίγες ημέρες ο CEO της Thomas Cook Europe είχε αναφέρει με δηλώσεις του στο Liberal ότι είναι εφικτός ο στόχος για τον ελληνικό τουρισμό του 2022 να φθάσει στα νούμερα της προ πανδημίας περιόδου. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της TUI, αν συνεχισθεί η μεγάλη ζήτηση, ο αριθμός των 3 εκατομμυρίων τουριστών που έχει τεθεί ως στόχος θα ξεπεραστεί.
Άνεμος αισιοδοξίας για τη φετινή τουριστική σεζόν

Βαράγκης: Προχωρά η εξυγίανση - Σε νέο φορέα το 99% του ενεργητικού

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 21:32
Σε συνέχεια της από 15.03.2022 σχετικής ανακοίνωσής της η Βαράγκης ανακοίνωσε ότι, κατόπιν πλήρωσης όλων των αναβλητικών αιρέσεων που είχαν τεθεί στην από 16.9.2020 συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης της Εταιρίας, έλαβε χώρα σήμερα η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού - πρωτοκόλλου μεταβίβασης της επιχείρησης μεταξύ της εταιρίας και της εταιρίας με την επωνυμία «VARANGIS FURNITURE & INTERIORS A.E.», σύμφωνα με τις προβλέψεις Συμφωνίας Εξυγίανσης.
Βαράγκης: Προχωρά η εξυγίανση - Σε νέο φορέα το 99% του ενεργητικού

Τσακίρης: Σημαντικός πλέον παράγοντας ανάπτυξης η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 19:30
«Σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης για τη χώρα μας, είναι πλέον η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Αυτό το διήμερο, βρίσκονται στη χώρα μας πάνω από 60 επενδυτικά σχήματα, κοιτώντας δικές μας καινοτόμες επιχειρήσεις».
Τσακίρης: Σημαντικός πλέον παράγοντας ανάπτυξης  η νεοφυής και καινοτόμα επιχειρηματικότητα

CNL Capital: Από 31 Μαΐου η καταβολή μερίσματος 0,15 ευρώ/μετοχή

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 17:21
Η CNL Capital ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, την 20η Μαΐου 2022, το καθαρό μέρισμα της χρήσης 2021 ορίστηκε σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Δεδομένου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι έχει ήδη διανεμηθεί στους μετόχους προσωρινό καθαρό μέρισμα ύψους 0,15 Ευρώ ανά μετοχή, συνολικού ποσού 112.546,05 ευρώ, το υπόλοιπο καθαρό μέρισμα ύψους 0,15 Ευρώ ανά μετοχή, ανέρχεται στο συνολικό ποσό 111,760.50 ευρώ.
CNL Capital: Από 31 Μαΐου η καταβολή μερίσματος 0,15 ευρώ/μετοχή

EBAN Congress 2023: Στην Αθήνα επιχειρηματικοί άγγελοι απ' όλο τον κόσμο

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 16:39
Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικών Αγγέλων 2023 (EBAN Congress 2023), το σημαντικότερο ετήσιο event για νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν επενδυτικά κεφάλαια, θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 24-26 Απριλίου 2023. Περισσότεροι από 500 επενδυτές απ' όλο τον κόσμο αναμένονται στη χώρα μας για να συναντηθούν με ελληνικές εταιρείες start-up και να γνωρίσουν από κοντά το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Στην Αθήνα επιχειρηματικοί άγγελοι απ' όλο τον κόσμο

Cenergy: Aνάπτυξη με υψηλό ανεκτέλεστο και νέες αναθέσεις έργων

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 16:33
Το πολύ καλό πρώτο τρίμηνο του έτους προοιωνίζει μια θετική χρονιά για την εταιρεία Cenergy Holdings, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο CFO της εταιρείας κ. Αλέξανδρος Μπένος στην παρουσίαση της εταιρείας στους αναλυτές. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και ενθαρρυντικό τρίμηνο, το οποίο διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, προσέθεσε. Ανεκτέλεστο πάνω από 1 δισ. ευρώ και νέες αναθέσεις έργων κυριαρχούν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Τι ανέφερε ο κ. Μπένος για τον πληθωρισμό, τη γεωγραφική επέκταση και τις διαπραγματεύσεις με την Orsted.
Cenergy: Aνάπτυξη με υψηλό ανεκτέλεστο και νέες αναθέσεις έργων

Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας στα νότια προάστια από την Grant Thornton

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 16:33
Η Grant Thornton, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών, ανοίγει μια νέα σελίδα για τη βελτίωση της λειτουργίας και την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους. Προβαίνοντας από κοινού, με την ICAP Advisory, στη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, στοχεύει στη θεμελίωση ενός θεσμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, και κυρίως μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.
Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας στα νότια προάστια από την Grant Thornton

Air France-KLM: Σε συνομιλίες με την Apollo για εισφορά μετρητών 500 εκατ. ευρώ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 15:30
Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συνομιλίες με την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Apollo, για εισφορά ποσού 500 εκατ. ευρώ για μία από τις μονάδες συντήρησης της, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή της βοήθειας του γαλλικού δημοσίου.
Air France-KLM: Σε συνομιλίες με την Apollo για εισφορά μετρητών 500 εκατ. ευρώ

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε συμφωνία 360 εκατ. ευρώ με την επενδυτική εταιρεία Sixth Street

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 15:26
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνάψει συμφωνία 360 εκατομμυρίων ευρώ (380,95 εκατομμύρια δολάρια) με την Sixth Street για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Οι Ισπανοί πρωταθλητές δήλωσαν ότι η συνεργασία περιελάμβανε τη Legends, μια premium εταιρεία που εξυπηρετεί αθλητικούς και ζωντανούς οργανισμούς. Η Sixth Street, η οποία έχει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση, έχει εμπειρία σε υποδομές και αθλήματα.
 Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε σε συμφωνία  360 εκατ. ευρώ με την επενδυτική εταιρεία Sixth Street

BFF: Σχεδόν διπλάσιες εργασίες factoring στην Ελλάδα το 1° τρίμηνο

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 13:40
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου BFF Banking Group ενέκρινε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα α? τριμήνου 2022, με τον Όμιλο να καταγράφει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 38.1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 37% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, και ισχυρή ανάπτυξη της δραστηριότητας factoring.
BFF: Σχεδόν διπλάσιες εργασίες factoring στην Ελλάδα το 1° τρίμηνο

Beat: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης για συνεργάτες και οδηγούς

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 13:30
Το Beat, η Νο1 δωρεάν εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ελλάδα και μέλος της οικογένειας Free Now, δημιουργεί αποκλειστικά για τους συνεργάτες της, το πρόγραμμα επιβράβευσης «Beat Drivers Club», προσφέροντάς τους αποκλειστικά προνόμια και προσφορές σε κάθε απαραίτητη υπηρεσία για την καθημερινότητά τους ως οδηγοί ταξί.
Beat: Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης για συνεργάτες και οδηγούς

Rosneft: Παραιτούνται ξένοι διευθυντές καθώς οι κυρώσεις απωθούν τους πολίτες της ΕΕ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12:42
Πέντε ξένοι αντιπρόεδροι της ρωσικής Rosneft παραιτήθηκαν λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύουν σε Ευρωπαίους πολίτες ή Ρώσους που ζουν στην ΕΕ να εργάζονται στην πετρελαϊκή εταιρεία του Κρεμλίνου, ανέφεραν έξι πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Και οι πέντε εντάχθηκαν στην κρατική ρωσική εταιρεία το 2012 ή στις αρχές του 2013, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Rosneft.
Rosneft: Παραιτούνται ξένοι διευθυντές καθώς οι κυρώσεις απωθούν τους πολίτες της ΕΕ

Εθνική Ασφαλιστική: Δείπνο γνωριμίας για μεσίτες και πράκτορες

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 12:18
Δείπνο γνωριμίας παρέθεσε η Εθνική Ασφαλιστική, με την ευκαιρία αλλαγής της μετοχικής της σύνθεσης, την Τετάρτη 18 Μαΐου, στο Golf Prive Γλυφάδας για το δίκτυο μεσιτών - πρακτόρων. Η εταιρία οραματίζεται μία μεγάλη, δημιουργική, αλλαγή και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ξεκίνησαν δυναμικά την επικοινωνία για μία συνέχεια που θα βασίζεται στην ιστορία, θα ενισχύει την αξιοπιστία και θα οδηγεί στην ανανέωσή της.
Εθνική Ασφαλιστική: Δείπνο γνωριμίας για μεσίτες και πράκτορες

Inform Λύκος: Μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 11:00
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή προτίθεται να προτείνει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της επικείμενης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Επιπλέον, η γενική συνέλευση της Inform Λύκος θα κληθεί να εγκρίνει τη χορήγηση από τα κέρδη αμοιβών σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνολικού ποσού 389,55 χιλ. ευρώ (προ παρακράτησης φόρου).
Inform Λύκος: Μέρισμα 0,04 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση

Space Hellas: Έλαβε την πιστοποίηση του «Cisco Customer Experience Specialization»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 10:51
Τη σημαντική πιστοποίηση του «Customer Experience Specialization» έλαβε πρόσφατα από τη Cisco η Space Hellas. Η εταιρεία απέδειξε ότι πληροί όλες τις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου για να λάβει από τη Cisco την πιστοποίηση του «Customer Experience», γεγονός που τη διαφοροποιεί μεταξύ των συνεργατών της Cisco και δημιουργεί ιδιαίτερα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους πελάτες της, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βέλτιστη αξιοποίηση των λύσεων Cisco στις υποδομές τους, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση
Space Hellas: Έλαβε την πιστοποίηση του «Cisco Customer Experience Specialization»

Cenergy: Άλμα πωλήσεων και κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 20:05
Δυναμικά ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τη Cenergy που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο σημαντική αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας. Ειδικότερα οι πωλήσεις ανήλθαν σε 300 εκατ. ευρώ, 31% υψηλότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2021. Το EBITDA έφτασε τα 25,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 39% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα η εταιρεία διατηρεί υψηλό ανεκτέλεστο ύψους 1 δισ. ευρώ με σημαντικές αναθέσεις έργων σε σωλήνες χάλυβα ανά τον κόσμο.
Cenergy: Άλμα πωλήσεων και κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο

Trastor: Στις 10/6 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 19:22
Την καταβολή αμοιβών και αποζημιώσεων στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών για την εταιρική χρήση 2021 και προέγκριση αυτών για την εταιρική χρήση 2022, καλείται να αποφασίσει η ΓΣ παράλληλα με την ΑΜΚ.
Trastor: Στις 10/6 η ΓΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στον Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε το ακίνητο της Shelman στη Χαλκίδα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 17:49
Εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη φέρεται να είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου της Shelman στην περιοχή της Χαλκίδας. Το ακίνητο, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ξυλείας Shelman αποκτήθηκε σε πλειστηριασμό στην τιμή των 23,4 εκατ. ευρώ.
Στον Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε το ακίνητο της Shelman στη Χαλκίδα

ΙΝΣΕΤΕ: Ανθεκτική η φήμη της Ελλάδας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, 16:24
Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα κατέγραψε η συνολική φήμη της Ελλάδας και της Αθήνας για το πρώτο τρίμηνο του έτους, μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου. Η ανθεκτικότητα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συνδυασμό ιδιαίτερα θετικού περιεχομένου για βασικές παραμέτρους της τουριστικής εμπειρίας (πολιτισμός, γαστρονομία, φιλοξενία) και σταδιακής συρρίκνωσης της δημοσιότητας σε σχέση με την πανδημία.
ΙΝΣΕΤΕ: Ανθεκτική η φήμη της Ελλάδας ενόψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου