Σε υψηλό εξαετίας ο χρυσός

Σε υψηλό εξαετίας ο χρυσός

Συνεχίστηκε το εντυπωσιακό ράλι που καταγράφει το τελευταίο διάστημα η τιμή του χρυσού καθώς με τη νέα άνοδο που σημείωσε σήμερα βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο της από το 2013, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως έχει δυναμική να συνεχίσει και σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,87% ή 12,90 δολάρια και έκλεισε στα 1.420,9 δολάρια ανά ουγγιά.

Όπως λέει στο marketwatch ο CEO της Sprott Asset Management, Τζον Κιαμπάλια, «εν μέσω πληθώρας οικονομικών κινδύνων που φοβίζουν τις αγορές, ο χρυσός διαδραματίζει τον παραδοσιακό του ρόλο ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο».

Σημειώνεται ότι από τα τέλη Μαΐου η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 100 δολάρια ανά ουγγιά, με τον ίδιο αναλυτή να επισημαίνει πως «δεν μας εκπλήσσει καθόλου η πορεία του, καθώς πιστεύουμε ότι οι αγορές ήταν υπερβολικά αισιόδοξες όσον αφορά τη δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και την πιθανότητα επίλυσης εμπορικών και γεωπολιτικών ζητημάτων».

Στο ίδιο πλαίσιο, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,6% και έκλεισε στα 15,336 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε μέταλλο που συναγωνίζεται την πορεία του χρυσού εξελίσσεται το παλλάδιο, το οποίο είδε το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του να καταγράφει κέρδη 0,8% και κλείνει να στην ιστορικά υψηλή τιμή των 1.565,8 δολαρίων ανά ουγγιά.