Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

 • 00:00
 • 01:00
 • 02:00
 • 03:00
 • 04:00
 • 05:00
 • 06:00
 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 • 23:00

Πρόεδρος ΔΕΘ-Ηelexpo: Νέα δυναμική θα έχει η φετινή 85η Διεθνής Έκθεση

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:59
Πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά αυξημένη δυναμική, εκτιμάται ότι θα έχει η φετινή 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 ως 13 Σεπτεμβρίου, εκπέμποντας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Helexpo AE Τάσο Τζήκα, πανευρωπαϊκό μήνυμα, από την Ελλάδα, για επανεκκίνηση της οικονομίας στις νέες συνθήκες μετά την Covid-19.
Πρόεδρος ΔΕΘ-Ηelexpo: Νέα δυναμική θα έχει η φετινή 85η Διεθνής Έκθεση

Reuters: Η Ελλάδα θα επιτρέψει άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:54
Η Γερμανία, η Κύπρος και το Ισραήλ θα περιλαμβάνονται στις 20 με 25 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα επιτρέψει την άφιξη ταξιδιωτών χωρίς καραντίνα από τις 15 Ιουνίου, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης στο Reuters, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
Η Ελλάδα θα επιτρέψει άφιξη τουριστών από 20-25 χώρες στις 15 Ιουνίου

Κ. Χατζηδάκης: Στο αυριανό Υπουργικό τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:44
Στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζονται οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ αναφέρθηκε και στα παρεχόμενα κίνητρα υπό τη μορφή «ειδικού προγράμματος» σε υποψήφιους αγοραστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Στο αυριανό Υπουργικό τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Τα μέτρα που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:43
Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ για την προστασία των επιβατών, των εργαζομένων στην αεροδρομιακή κοινότητα και του ευρύτερου κοινού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του.
Τα μέτρα που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Συμφωνία Pasal - Sterner Stenhus Greece για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:42
Τη σύναψη συμφωνίας με την Sterner Stenhus Greece AB, η οποία θα προβεί σε κεφαλαιακή ενίσχυση της Εταιρείας ύψους 10 εκατ ευρώ μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου λαμβάνοντας το 90% των μετοχών, που θα προκύψουν μετά την αύξηση, ανακοίνωσε η PASAL Development Α.Ε.
Συμφωνία Pasal - Sterner Stenhus Greece για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Επιστολή διάψευσης Αλαφούζου για τους ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:31
Με επιστολή που απέστειλε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Ι. Αλαφούζος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου, ότι είχε γνωριμία και σχέσεις με τον εισαγγελέα Π. Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων και είχε δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κ. Αλαφούζου.
Επιστολή διάψευσης Αλαφούζου για τους ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου

Διυπουργική συνάντηση για το σχέδιο του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:25
Eν όψει της αναμενόμενης παρουσίασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τής πρότασής της για τη νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία διυπουργική συνάντηση εργασίας υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.
Διυπουργική συνάντηση για το σχέδιο του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με την Ν. Κεραμέως για τα θέματα της Παιδείας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:20
Για τα τρέχοντα θέματα της εκπαίδευσης, όπως διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση του σχολείου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως κατά την σημερινή επίσκεψή της στο πρεδρικό μέγαρο.
Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με την Ν. Κεραμέως για τα θέματα της Παιδείας

ECDC για Covid-19: Αναποτελεσματικά τα κλειστά σύνορα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:13
Το κλείσιμο των συνόρων δεν συμβάλλει αποτελεσματικά στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, ανακοίνωσε ο οργανισμός δημόσιας υγείας της ΕΕ, την ώρα που τα ευρωπαϊκά κράτη εξετάζουν τις προϋποθέσεις άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν στην αρχή της πανδημίας.
ECDC για Covid-19: Αναποτελεσματικά τα κλειστά σύνορα

Μ. Κόνσολας: Δεν έχουμε διαχωρίσει τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 14:11
"Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους" επισημαίνει σε σημερινή δήλωση του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.
Μ. Κόνσολας: Δεν έχουμε διαχωρίσει τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους

Ryanair: Μεγάλη άνοδος στις κρατήσεις Βρετανών και Ιρλανδών για Ελλάδα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:55
Για μια «μεγάλη άνοδο» στις κρατήσεις για διακοπές από Βρετανούς με κύριους προορισμούς της ευρωπαϊκές χώρες του νότου και κυρίως την Ελλάδα έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο΄ Λίρι, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα, εκτιμώντας παράλληλα πως θα ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ryanair: Μεγάλη άνοδος στις κρατήσεις Βρετανών και Ιρλανδών για Ελλάδα

Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω Κομισιόν

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:42
Νέο ράλι σημειώνουν τα ομόλογα των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, μετά τις διαρροές για το πακέτο στήριξης που θα ανακοινώσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί έως το επίπεδο του 1,55%, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου.
Νέο ράλι στα ελληνικά ομόλογα λόγω Κομισιόν

Κρανίδι: Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα - Πορεία διαμαρτυρίας στο Π. Χέλι

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:41
Πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή στο Κρανίδι έσπασαν την καραντίνα 14 ημερών που επέβαλαν οι αρχές από χθες, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων κορονοϊού, και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Πόρτο Χέλι.
Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα - Πορεία διαμαρτυρίας στο Π. Χέλι

Πακέτο στήριξης 750 δισ. προτείνει η Κομισιόν - 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:29
Το ποσό των 750 δισ. ευρώ θα αγγίζει το πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ σχεδιάζει ο κοινός προϋπολογισμός του ευρωπαϊκού μπλοκ να ανέλθει στο 1,1 τρισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα θα λάβει 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια, ποσά που συνολικά αναλογούν στο 16,5% του ΑΕΠ της χώρας.
Πακέτο στήριξης 750 δισ. προτείνει η Κομισιόν - 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Μελέτη ΣΕΒ - Λιανικό εμπόριο: Ηλεκτρονικό εμπόριο, έξυπνα καταστήματα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:28
Το λιανικό εμπόριο 360ο αποτελείται από το τρίπτυχο: διασυνδεδεμένοι πελάτες, έξυπνο κατάστημα και διασυνδεδεμένη εφοδιαστική αλυσίδα, αναφέρει στη νέα μελέτη του το Παρατηρητήριο Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ και παραθέτει τα επιχειρησιακά και οικονομικά οφέλη.
Ηλεκτρονικό εμπόριο, έξυπνα καταστήματα

Σάλος στις ΗΠΑ μετά το θάνατο Αφροαμερικάνου από αστυνομική βία

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:26
Αποπέμφθηκαν χθες από το σώμα τέσσερις αστυνομικοί στη Μινεάπολις των ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός άοπλου μαύρου άνδρα, τον οποίο φαίνεται σε βίντεο να έχουν ακινητοποιήσει μπρούμυτα στο έδαφος με το πρόσωπο στον δρόμο την ώρα που εκείνος παραπονιέται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.
Σάλος στις ΗΠΑ μετά το θάνατο Αφροαμερικάνου από αστυνομική βία

Γαλλία: Σταματάει η συνταγογράφηση της υδροξυχλωροκίνης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:15
Η υδροξυχλωροκίνη, φάρμακο επίμαχο για την χρήση και την αποτελεσματικότητά του , δεν θα μπορεί από σήμερα να συνταγογραφείται στα νοσοκομεία της Γαλλίας για την αντιμετώπιση της Covid-19, εκτός των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Σταματάει η συνταγογράφηση της υδροξυχλωροκίνης

Renault-Nissan: Στενότερη συνεργασία σε μια προσπάθεια επιβίωσης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:07
Οι εταιρείες Renault, Nissan και Mitsubishi απέκλεισαν σήμερα το ενδεχόμενο συγχώνευσης και ανακοίνωσαν ότι η καθεμιά θα αναλάβει την ηγεσία στην κατασκευή αυτοκινήτων σε διαφορετικές περιοχές σε μια απόπειρα ευρείας αναδιάρθρωσης της συνεργασίας τους προκειμένου να μειώσουν τις δαπάνες και να επιβιώσουν.
Renault-Nissan: Στενότερη συνεργασία σε μια προσπάθεια επιβίωσης

Volkswagen: Επενδύσεις στον τομέα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 13:06
Στο τελικό στάδιο των συνομιλιών για να κλείσει τις μεγαλύτερες επενδυτικές της συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται η Volkswagen, δήλωσαν δύο πηγές στο Reuters, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει τη διείσδυσή της στη μεγαλύτερη αγορά περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων στον κόσμο.
Volkswagen: Επενδύσεις στον τομέα ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Κίνα

Telegraph: Πώς η Ελλάδα πέτυχε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:51
Η Ελλάδα είχε όλες τις πιθανότητες να αντιμετωπίσει μια καταστροφή με την πανδημία, ωστόσο αψήφησε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και κατάφερε μια τεράστια επιτυχία, αναφέρει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα, μπλέκοντας για μια ακόμα φορά το εγκώμιο για τη χώρα μας. Σύμφωνα με την Telegraph καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση άκουσε ευθύς εξ αρχής τη γνώμη των ειδικών.
Πώς η Ελλάδα πέτυχε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Αδ. Γεωργιάδης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι αποφάσεις για κλειστούς χώρους εστίασης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:50
Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε ότι υπό εξέταση βρίσκονται οι κανόνες που θα εφαρμοσθούν στα νυχτερινά κέντρα.
Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι αποφάσεις για κλειστούς χώρους εστίασης

Τηλεδιάσκεψη Κυρ. Μητσοτάκη - ηγετών ΕΕ : Από 15 Ιουνίου πτήσεις από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:48
Στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης, όπου τους ενημέρωσε για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.
Από 15 Ιουνίου πτήσεις από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα

Υπ. Δικαιοσύνης: Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:44
Τροπολογία κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας σύμφωνα με την οποία πλέον από έδρας ο πρόεδρος του δικαστηρίου θα επαναπροσδιορίζει της ματαιωθείσες υποθέσεις, ενώ παράλληλα ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί από 1-62020 έως 31-7-2020.
Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου

Σ. Νικολάου: Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Δημάκης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:37
Τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.
Μεταφέρεται στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού ο Β. Δημάκης

Εκρηκτική άνοδος άνω του 3% στο ΧΑ με ισχυρές συναλλαγές

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:12
Εντυπωσιακή είναι η δυναμική που παρουσιάζει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο ακολουθώντας το διεθνές κλίμα καταγράφει νέα εκρηκτική άνοδο με κατακόρυφη ενίσχυση των συναλλαγών, με το Γενικό Δείκτη ήδη πάνω από τις 650 μονάδες με κέρδη άνω του 3%, με τις τράπεζες έως και +12%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ!
Γράφει ο Απόστολος Σκουμπούρης
Εκρηκτική άνοδος άνω του 3% στο ΧΑ με ισχυρές συναλλαγές

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τα μέτρα της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ απειλούν την παγκόσμια τάξη

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 12:11
Τα μέτρα της Κίνας προκειμένου να ενισχύσει τον έλεγχό της στο Χονγκ Κονγκ απειλούν την παγκόσμια τάξη και τους κανόνες της, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για Εξωτερικές Υποθέσεις Ζοσέπ Μπορέλ. Αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν σήμερα πλήθος διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο ακτιβιστής Τζ. Γουόνγκ κάνει λόγο για προσπάθεια του Πεκίνου να επιβάλλει κομμουνιστικό μοντέλο στην περιοχή. 
Τα μέτρα της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ απειλούν την παγκόσμια τάξη

Ν. Δένδιας: Τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:57
«Τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως», διαμήνυσε ο Ν. Δένδιας διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως ο φράχτης στον Έβρο θα γίνει. Παράλληλα, σημείωσε πως οι αναφορές για δήθεν κατάληψη ελληνικού εδάφους στον Έβρο «ξεκίνησαν από την ακροδεξιά».
Τα σύνορα φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως

Από 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά Δημοτικού

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:45
Η στήριξη της επιχειρηματικότητας βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντησης του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.
Από 1η Ιουνίου η επαναλειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά Δημοτικού

T. Θεοδωρικάκος: Να εφαρμοστούν από όλους τους δήμους οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:35
Να προσαρμοσθούν όλοι οι δήμοι στις ρυθμίσεις που νομοθέτησε το υπουργείο Εσωτερικών, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς επιπλέον δημοτικά τέλη, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών.
T. Θεοδωρικάκος: Να εφαρμοστούν από όλους τους δήμους οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Κρ. Λαγκάρντ για Ευρωζώνη: Από 8% έως 12% η ύφεση - Ξεπερασμένο το ήπιο σενάριο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:34
Συρρίκνωση κατά 8% έως 12% αναμένεται να καταγράψει η οικονομία της Ευρωζώνης φέτος καθώς πασχίζει να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενόψει και των σημερινών αποφάσεων της Κομισιόν για την μορφή που θα έχει το πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Λαγκάρντ επανέλαβε πως ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της ΕΚΤ ότι θα κάνει «ο,τι χρειαστεί» για να βοηθήσει τα κράτη που πλήττονται.
Από 8% έως 12% η ύφεση - Ξεπερασμένο το ήπιο σενάριο

Τουρκία: Στη «λάθος πλευρά» όσες χώρες στηρίζουν τον Χ. Χαφτάρ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:26
Χώρες όπως η Γαλλία, που υποστηρίζουν τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη βρίσκονται στη λάθος πλευρά της σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ι. Καλίν, σημειώνοντας ότι οι υποστηρικτές του Χαφτάρ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι «αξιόπιστος συνεταίρος στη Λιβύη». Βίντεο.
Στη «λάθος πλευρά» όσες χώρες στηρίζουν τον Χ. Χαφτάρ

ΕΚΠΑ: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της Covid-19

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:18
Ένας παράγοντας που δεν έχει αναλυθεί επαρκώς και μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της COVID-19 είναι τα επίπεδα της βιταμίνης D στον πληθυσμό, αναφέρουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΕΚΠΑ: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην αντιμετώπιση της Covid-19

Στον Έβρο ο Μ. Χρυσοχοΐδης : Ποιες περιοχές στα σύνορα ενισχύονται με αστυνομικούς

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:08
Στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη συνοριακή γραμμή του Έβρου. Την ίδια ώρα ξεκινάει η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με περίπου 400 αστυνομικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναπτυχθούν κυρίως σε τρία σημεία που θεωρούνται σημαντικά στην περιοχή.
Ποιες περιοχές στα σύνορα ενισχύονται με αστυνομικούς

IEA: «Βουτιά» έως και 20% στις επενδύσεις στην ενέργεια

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 11:01
«Βουτιά» 20% ή 400 δισ. δολάρια αναμένεται να καταγράψουν οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας το 2020, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, στη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την IEA. 
IEA: «Βουτιά» έως και 20% στις επενδύσεις στην ενέργεια

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αεροσκάφος των ΗΠΑ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:53
Δύο ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του 6ου Στόλου, «η αναχαίτιση κρίθηκε μη ασφαλής και αντιεπαγγελματική» καθώς οι Ρώσοι πιλότοι προσέγγισαν κάθε πτέρυγα του P-8A ταυτόχρονα, «περιορίζοντας την ικανότητά για ασφαλείς ελιγμούς». Βίντεο.
Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αεροσκάφος των ΗΠΑ

Ενισχύονται τα κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Κομισιόν

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:50
Μικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το θετικό κλίμα στην παγκόσμια αγορά από το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών, ωστόσο παράλληλα προβληματίζονται από τις νέες εντάσεις στο μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας.
Ενισχύονται τα κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Κομισιόν

Mytilineos: Προπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ 

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:41
Σε προπληρωμή του ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει προ διετίας και το οποίο λήγει το 2022, προχώρα η Mytilineos, λόγω των ισχυρών περιθωρίων ρευστότητας που διαθέτει, μειώνοντας έτσι τα χρηματοοικονομικά της κόστη και ενισχύοντας περαιτέρω τον ισολογισμό της.
Mytilineos: Προπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ 

Τζ. Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι εντελώς βλάκας

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:27
Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς βλάκα» για το γεγονός ότι δεν φοράει μάσκα προστασίας προσώπου σε μία σειρά πρόσφατων δημόσιων εκδηλώσεων. Βίντεο.
Τζ. Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι εντελώς βλάκας

«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Τριντό για την κατάσταση στους οίκους ευγηρίας του Καναδά

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:22
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε χθες Τρίτη “σοκαρισμένος” και “θυμωμένος” αφού διάβασε την έκθεση των καναδικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν σταλεί σε οίκους ευγηρίας στη χώρα προκειμένου να συνδράμουν το προσωπικό να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.
«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Τριντό για την κατάσταση στους οίκους ευγηρίας του Καναδά

Κ. Χατζηδάκης για ηλεκτροκίνηση: Δεν θα είναι κλιμακωτές οι επιδοτήσεις

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:15
Η επιδότηση δεν θα είναι κλιμακωτή προκειμένου να υπάρχει κοινωνικό πρόσημο, προανήγγειλε ο Κ. Χατζηδάκης για την ηλεκτροκίνηση, εξηγώντας πως «δεν σημαίνει ότι όταν πάρεις ακριβότερο αυτοκίνητο θα σου δίνουμε μεγαλύτερη» επιδότηση».
Δεν θα είναι κλιμακωτές οι επιδοτήσεις

Γαλλία - INSEE: Πιθανή η συρρίκνωση της οικονομίας έως και 20% στο β' τρίμηνο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:13
Η γαλλική οικονομία οδεύει προς συρρίκνωση της τάξης του 20% κατά το δεύτερο τρίμηνο καθώς η χώρα αρχίζει να βγαίνει από το γενικό lockdown που επέβαλε η πανδημία, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSEE).
Πιθανή η συρρίκνωση της οικονομίας έως και 20% στο β' τρίμηνο

B. Κορκίδης: Ο «δεκάλογος» λειτουργίας της «Συν-Εργασίας» πρέπει να εφαρμοστεί από την αρχή σωστά

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 10:06
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θεωρεί πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, κινήθηκε άμεσα προς τη σωστή κατεύθυνση στον τομέα της προστασίας της οικονομίας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.
B. Κορκίδης: Ο «δεκάλογος» λειτουργίας της «Συν-Εργασίας» πρέπει να εφαρμοστεί από την αρχή σωστά

Ν. Κεραμέως: Ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:59
Ομόφωνα έδωσαν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία οι ειδικοί, όπως ανέφερε η Ν. Κεραμέως, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτόν του σχολείου για να μάθουν τα παιδιά να πειθαρχούν» και να εφαρμόζουν τους κανόνες προστασίας για τον κορονοϊό.
Ομόφωνη η εισήγηση των ειδικών για άνοιγμα των Δημοτικών

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 350.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:52
Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 350.000 ανθρώπους στον πλανήτη, τα τρία τέταρτα εκ των οποίων ζούσαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αφότου προσέβαλε άνθρωπο για πρώτη φορά στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019 στην Κίνα.
Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 350.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:51
Ό,τι ισχύει για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα όσον αφορά το ωράριο και τις άδειες ειδικού σκοπού, όπως διευκρίνισαν σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα

Αργεντινή: Νέα υποβάθμιση από Fitch και S&P

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:30
Σε υποβάθμιση του αξιόχρεου του δημοσίου της Αργεντινής προχώρησαν χθες οι οίκοι αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings και Standard and Poor's (S&P) μόλις λίγα εικοσιτετράωρα αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αναστέλλει την εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.
Αργεντινή: Νέα υποβάθμιση από Fitch και S&P

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ και αεροπορικές

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:29
Την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα διαμηνύουν τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, ενώ διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην αξιοπιστία που εμπνέει η χώρα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει των θερινών διακοπών. Το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία μεταφέρεται στον τουρισμό, ο οποίος θα ανοίξει σε δύο φάσεις για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Βίντεο.
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα από διεθνή ΜΜΕ και αεροπορικές

Ιαπωνία: Συνελήφθη ο δράστης της πυρκαγιάς σε στούντιο animation στο Κιότο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:12
Η αστυνομία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον φερόμενο δράστη της πυρκαγιάς σε ένα στούντιο animation στο Κιότο πέρσι από την οποία έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και περισσότεροι 30 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ο ύποπτος, που νοσηλεύεται εδώ και δέκα μήνες.
Ιαπωνία: Συνελήφθη ο δράστης της πυρκαγιάς σε στούντιο animation στο Κιότο

Γερμανία: 47 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στους 8.349 οι νεκροί συνολικά

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:03
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 47 το τελευταίο 24ωρο για να φθάσει τους 8.349 νεκρούς συνολικά, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 362 στα 179.364, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.
Γερμανία: 47 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στους 8.349 οι νεκροί συνολικά

Οι στρατηγοί των «έξι»

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 09:01
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, που για δύο και πλέον μήνες μας έδειξαν τον δρόμο και μας δάνεισαν ψυχή από την ψυχή τους, επέλεξαν το απόγευμα της Τρίτης στην καθιερωμένη ενημέρωση προσωρινά να μας αποχαιρετίσουν. Γιατί αγαπήσαμε τόσο τους στρατηγούς των «έξι»; Διότι πολέμησαν σαν στρατιώτες και σαν κομάντο.
Γράφει η Μυρένα Σερβιτζόγλου
Οι στρατηγοί των «έξι»

Η διατίμηση των προστατευτικών μασκών στην Ιταλία

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 08:40
Ο πειρασμός της παρέμβασης στις τιμές είναι για τις κυβερνήσεις ακαταμάχητος, ιδίως σε περιόδους κρίσης. Έτσι, η ιταλική κυβέρνηση για να αποφύγει την αισχροκέρδεια έθεσε ανώτατο όριο στην τιμή των χειρουργικών μασκών προσώπου στις 26 Απριλίου.
Η διατίμηση των προστατευτικών μασκών στην Ιταλία

Να πληρώσουν οι πλούσιοι ξενοδόχοι;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 08:30
Να πληρώσουν οι ξενοδόχοι που θησαύρισαν τα προηγούμενα χρόνια εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο και τη θάλασσα. Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν δωρεάν την φυσική ομορφιά, ενώ παράλληλα το κράτος τους έφτιαξε ένα σωρό υποδομές. Όλοι εκείνοι που έχουν χρήματα. Τέτοιες προτάσεις ακούγονται όλο και συχνότερα καθώς μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο. Για να δούμε λοιπόν γιατί όλα τα παραπάνω στερούνται λογικής βάσης, όπως οι οκτώ παρακάτω «μύθοι».
Γράφει ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Να πληρώσουν οι πλούσιοι ξενοδόχοι;

Εμπρηστικός μηχανισμός σε πρόσοψη κτιρίου στο Πέραμα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 08:24
Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, από γκαζάκια και ένα μπουκάλι με βενζίνη, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα έξω από κτίριο στη Λ.Δημοκρατίας στο Πέραμα. Από την ανάφλεξη προκλήθηκε φωτιά στην πρόσοψη του κτιρίου και μικρές υλικές ζημιές
Εμπρηστικός μηχανισμός σε πρόσοψη κτιρίου στο Πέραμα

«Πόλεμος» του Τραμπ με το αγαπημένο του Twitter

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 08:09
Η κίνηση των διαχειριστών της πλατφόρμας Twitter να τοποθετήσουν μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια σχετική ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, προκάλεσε την οργή του προέδρου και αποτελεί προάγγελο «εξελίξεων» για το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Πόλεμος» του Τραμπ με το αγαπημένο του Twitter

Σεισμική δόνηση 4,5R στην Ιεράπετρα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 08:02
Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:09 σε θαλάσσια περιοχή 87 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας στην Κρήτη, ή 454 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σεισμική δόνηση 4,5R στην Ιεράπετρα

Σε δημοπρασία αυτοπροσωπογραφία του Σεντ Εξιπερί ως Μικρού Πρίγκιπα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:03
Μιλώντας για την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα δεν μπορεί να μη φέρει κανείς στο νου τη μορφή του ξανθού παιδιού, την αλεπού, το φίδι που έφαγε τον ελέφαντα, όλα τα σχέδια που βγήκαν από το χέρι του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και δώσανε σχήμα στους χαρακτήρες που έπλασε.
Γράφει ο Γιώργος Μυλωνάς
Σε δημοπρασία αυτοπροσωπογραφία του Σεντ Εξιπερί ως Μικρού Πρίγκιπα

Ηλιακές «φάρμες» από μπαταρίες αυτοκινήτων

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:03
Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνουν κατακόρυφα την δημοτικότητά τους παγκοσμίως, σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ένα βουνό χρησιμοποιημένων μπαταριών των οποίων η απόδοση δεν θα επαρκεί πλέον για τα οχήματα που κινούν. Ωστόσο, μια νέα μελέτη δείχνει ότι αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να έχουν μια χρήσιμη και κερδοφόρα δεύτερη ζωή, ως συστήματα εφεδρικής αποθήκευσης ενέργειας για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε κλίμακα δικτύου.
Ηλιακές «φάρμες» από μπαταρίες αυτοκινήτων

Διπλωματία στην επιχειρησιακή διαχείριση κρατικών αμυντικών βιομηχανιών

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:03
«Διπλωματία ονομάζεται η τέχνη (και η πρακτική) της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων μεταξύ εκπροσώπων ομάδων ή κρατών (μέσω της αλληλεπίδρασης επαγγελματιών διπλωματών) σχετικά με θέματα που αφορούν την ειρήνη, το εμπόριο, τον πόλεμο, την οικονομία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ.α.) για την εύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων μέσω της παράθεσης επιχειρημάτων».
Γράφει ο Βασίλειος Μπαλτάς
Διπλωματία στην επιχειρησιακή διαχείριση κρατικών αμυντικών βιομηχανιών

Τι ξέρουμε για τα σχολεία και την αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ξανανοίγουν και θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι τις 26 Ιουνίου. Παρά τις ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού, η Ελλάδα κάνει επιπλέον βήμα επιστροφής στη προ κορονοϊού «κανονικότητα». Γράφουν οι Θεολόγος Δεργιαδές, Κώστας Μήλας, Θεόδωρος Παναγιωτίδης
Τι ξέρουμε για τα σχολεία και την αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Το ζήτημα δεν είναι αν αρκούν ή όχι τα κρατικά χρήματα, αλλά αν και οι επιχειρηματίες θα πάρουν ρίσκα, τα οποία είναι και συνώνυμα με το επιχειρείν, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για το πως θα επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία. Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη.
Φ. Σαχινίδης: Να πάρουν το ρίσκο τους και οι επιχειρηματίες

Ευρωεκλογές 2019: Όταν ο Τσίπρας έχασε τον τίτλο του «άχαστου»

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Ο Α. Τσίπρας πείστηκε πως το κόμμα του μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την νίκη στις ευρωεκλογές του 2019. Έτσι όταν δήλωνε πως «δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσω από τον Μητσοτάκη», αυτό δεν ήταν μια ένεση ηθικού προς τα στελέχη του. Το πίστευε. Και ο τρόπος που αντέδρασε το βράδυ της 26ης Μαΐου, θα πρέπει να διδάσκεται στις πολιτικές ακαδημίες ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Γράφει ο Σ. Μουμτζής
Ευρωεκλογές 2019: Όταν ο Τσίπρας έχασε τον τίτλο του «άχαστου»

Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Θυμάστε τι έλεγαν οι απλοί άνθρωποι όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; «Κι ένα 10% απ' αυτά να κάνει, εμάς μας φτάνει». Του 'δινε δηλαδή αβάντζο ένα 90% και παρά ταύτα ο Αλέξης τα 'κανε θάλασσα. Τώρα νομίζει ότι θα ξαναγυρίσει τον χρόνο πίσω και με το "Μένουμε όρθιοι ΙΙ" θα ξανακούσει αυτό το «κι ένα 10% απ' αυτά να κάνεις μου φτάνει». Αμ δε.
Γράφει ο Δ. Καμπουράκης
Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης

Πόσο μοιράζεται η Αθήνα;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Ο δείκτης του Consumer Choice Center μετρά το αν και το πόσο εύκολα και πλήρως λειτουργούν πλατφόρμες διαμοιρασμού μετακίνησης, βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλύματος και δημοσίας χρήσης ηλεκτρικών πατινιών. Αν ήδη φανταστήκατε ποια είναι η θέση που κατέχει η Αθήνα σ' αυτόν τον δείκτη ανάμεσα στις 48 εξεταζόμενες πόλεις, μάλλον πέσατε μέσα: Είμαστε στην τελευταία θέση.
Γράφει ο Α. Σκούρας
Πόσο μοιράζεται η Αθήνα;

Μιλάει και «ο πωλών τοις μετρητοίς» Σύριζα

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως άκυρη την μεταβίβαση ακινήτων του Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έφερε στο προσκήνιο την υποκρισία της ηγετικής ομάδας του Σύριζα, που στην προσπάθεια της να προπαγανδίσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, υπέγραφε και αποδεχόταν τα πάντα, με προχειρότητα και δίχως έλεγχο και σήμερα απειλεί την κυβέρνηση για την πιθανή προσφυγή της χώρας μας, στον ESM.
Γράφει ο Κ. Χαροκόπος
Μιλάει και «ο πωλών τοις μετρητοίς» Σύριζα

Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» χρειάζεται επανεκκίνηση

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Η παραίτηση της καθ. Μαρίας Ευθυμίου από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» είναι καλή αφορμή για την κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος σε αυτό που βλέπουμε όλοι από την αρχή αυτής της ιστορίας και συγκεκριμένα από τότε που κυκλοφόρησε ένα τρομακτικό βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν η κυρία Αγγελοπούλου, να παρουσιάζει το λογότυπο της επιτροπής αλλά στην πραγματικότητα να απευθύνει διάγγελμα στο λαό.
Γράφει η Β. Ευθυμιοπούλου
Η επιτροπή «Ελλάδα 2021» χρειάζεται επανεκκίνηση

Η συνάντηση - έκπληξη και η στάση Μητσοτάκη απέναντι στο Βερολίνο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι από τότε που ο κ. Μητσοτάκης αναδείχθηκε στην πρωθυπουργία η σχέση των δύο πέρασε από «σαράντα κύματα», ωστόσο μία πληροφορία που, εφόσον επιβεβαιωθεί και τα σχέδια τελικώς υλοποιηθούν, μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις.
Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής
Η συνάντηση - έκπληξη και η στάση Μητσοτάκη απέναντι στο Βερολίνο

Θα ήταν συνετό να μη στοιχηματίζουμε μόνο στο καλό σενάριο

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Οι αγορές προεξοφλούν ότι η αύξηση της κατανάλωσης θα είναι αρκετή ώστε να κλείσουν οι πληγές της οικονομίας. Είναι όμως το μόνο σενάριο με θετικές πιθανότητες υλοποίησης; Πώς τοποθετούνται αλήθεια οι πολίτες της χώρας με τον καλύτερο δείκτη Ρ0 σε όλη την Ευρώπη, απέναντι στις παλιές καταναλωτικές τους συνήθειες;
Γράφει η Μαίρη Βενέτη
Θα ήταν συνετό να μη στοιχηματίζουμε μόνο στο καλό σενάριο

Οι επιχειρήσεις φοβούνται παγκόσμια ύφεση και το 2021

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα σημάδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων είναι άκρως ενθαρρυντικά, ο φόβος δείχνει να έχει κυριεύσει τον επιχειρηματικό κόσμο, αφού η αβεβαιότητα παραμένει αυξημένη.
Γράφει ο Κωσταντίνος Μαριόλης
Οι επιχειρήσεις φοβούνται παγκόσμια ύφεση και το 2021

Στο τέλος είπαν «ναι» στο κρατικό δάνειο οι μεγάλες επιχειρήσεις

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Λίγες μέρες ή ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας μπήκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή οι μεγάλες επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τις πληρωμές που έχει πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις είπαν «ναι» στο κρατικό δάνειο σχεδόν αμέσως.
Γράφει ο Προκόπης Χατζηνικολάου
Στο τέλος είπαν «ναι» στο κρατικό δάνειο οι μεγάλες επιχειρήσεις

Pension Funds: Κινούνται τεκτονικές πλάκες 20 τρισ. στις κεφαλαιαγορές

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Πώς αλλάζουν τη στρατηγική τους τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία του πλανήτη λόγω της κρίσης του κορονοϊού και των αρνητικών επιτοκίων. Το κυνήγι των αποδόσεων με στρατηγικές «out of the box» μετά τις ιστορικές απώλειες του πρώτου τριμήνου και ο επαναπροσδιορισμός των assets από τους διαχειριστές.
Γράφει ο Κωσταντίνος Μαριόλης
Κινούνται τεκτονικές πλάκες 20 τρισ. στις κεφαλαιαγορές

Τύμπανα πολέμου Κίνας - Ινδίας στα Ιμαλάια

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Η δήλωση του Κινέζου προέδρου κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης του ΚΚ της χώρας σύμφωνα με την οποία τα στρατεύματα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) είναι έτοιμα «για παν ενδεχόμενο» δεν είχε όπως φαίνεται αποδέκτη μόνο τις ΗΠΑ αλλά και την Ινδία με την οποία υπάρχει ανοικτό, ιστορικό, μέτωπο στα βουνά των Ιμαλαΐων.
Γράφει ο Γιάννης Μαντζίκος
Τύμπανα πολέμου Κίνας - Ινδίας στα Ιμαλάια

Black Box: Stress test για τις τράπεζες τρέχει ο SSM

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Tα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τα ευρωπαϊκά σχέδια για τις τράπεζες έβαλε ο επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία, χάριν του Γερμανού βουλευτή Frank Schuffler. Από τα όσα είπε ο κ. Ενρία προκύπτει ότι ο SSM διεξάγει εσωτερικό stress test και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα εκτιμήσει τον κίνδυνο και θα οδηγηθεί σε αποφάσεις. Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Ενρία ήταν και οι δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλη για την bad bank.
Black Box: Stress test για τις τράπεζες τρέχει ο SSM

Kάπνισμα: Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου από κορονοϊό

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Το κάπνισμα και τα νοσήματα που προκαλεί, αποτελούν τον σοβαρότερο παράγοντα θανάτου από τον νέο κορονοϊό. Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου κατά 196%, ενώ το κάπνισμα μόνο του κατά 79%.
Γράφει η Άννα Παπαδομαρκάκη
Kάπνισμα: Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου από κορονοϊό

Συγκλίνουν οι προτάσεις Μέρκελ - Μακρόν και των «4» του Βορρά

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:02
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα την πρόταση της Κομισιόν για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2021-'27) και για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχοντας να συμβιβάσει δύο προτάσεις που, φαινομενικά, μοιάζουν αντικρουόμενες.
Γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος
Συγκλίνουν οι προτάσεις Μέρκελ - Μακρόν και των «4» του Βορρά

Ιστορίες της Lady G.A.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 00:01
Προσπαθώ να φανταστώ την ώρα που ο προλετάριος εργαζόμενος στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 θα πληροφορούσε την Lady G.A. για το ακατονόμαστο της ανάρτησης άρθρου του φίλου Αριστείδη Χατζή για το ήρωα της επανάστασης, τον δικό μας, τον κατάδικό μας Γεώργιο Καραϊσκάκη. Την φαντάζομαι να σηκώνει αργά - αργά το ακουστικό, να ακούει την εξιστόρηση και να απαντά: «Τι μου λέτε»;
Γράφει ο Θ. Μαυρίδης
Ιστορίες της Lady G.A.

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα