Zoom: Εξαγοράζει την Five9 σε mega-deal 14,7 δισ. δολαρίων

Zoom: Εξαγοράζει την Five9 σε mega-deal 14,7 δισ. δολαρίων

Στο μεγαλύτερο deal στην ιστορία της προχωρά η Zoom Video Communications, μία από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν περισσότερο τους 16 μήνες από το ξέσπασμα της πανδημίας, καθώς συμφώνησε στην εξαγορά της εταιρείας cloud κέντρων επικοινωνίας Five9 έναντι τιμήματος ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία - στόχος θα γίνει λειτουργική μονάδα της Zoom μετά τη συμφωνία, η οποία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η Five9 είναι πάροχος λογισμικού cloud κέντρων επικοινωνίας (contact center), με τη συμφωνία να πραγματοποιείται μέσω ανταλλαγής μετοχών αγοραίας αξίας 24 δισ. δολαρίων με την οποία η Zoom θα επεκτείνει τις υπηρεσίες της προς πελάτες- επιχειρήσεις.

Στόχος της είναι να επωφεληθεί από το λεγόμενο «υβριδικό» μοντέλο εργασίας (2-3 ημέρες την εβδομάδα εργασία από το γραφείο και τις υπόλοιπες από το σπίτι) το οποίο φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος. Η εξαγορά θα μπορούσε να ισχυροποιήσει την έφοδο της Zoom στην αγορά των contact centers, αξίας 245 δισ. δολαρίων και να τη βοηθήσει στον ανταγωνισμό με εταιρείες όπως η RingCentral και η Amazon.com, επιτρέποντας στους πελάτες να προσφέρουν υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών μέσω του διαδικτύου

«Εξακολουθούμε να αναζητούμε τρόπους να ενισχύσουμε την πλατφόρμα μας και η προσθήκη της Five9 είναι ένα φυσικό ταίριασμα που θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά και αξία στους πελάτες μας», αναφέρει ο CEO της Zoom, Έρικ Γιουάν σε δελτίο Τύπου.

Η Zoom, η εταιρεία που ξεχώρισε ίσως περισσότερη από κάθε άλλη κατά την πανδημία και έγινε γνωστό όνομα παγκοσμίως, χάρη στις υπηρεσίες βιντεοκλήσεων και τηλεδιασκέψεων που προσφέρει, εξαγόρασε στις αρχές του έτους μεταξύ άλλων και την Kites μια startup που εστιάζει σε λογισμικό μετάφρασης γλωσσών σε πραγματικό χρόνο με τεχνολογία AI.