Ζημιογόνο το δ' τρίμηνο για την Deutsche Telekom

Ζημιογόνο το δ' τρίμηνο για την Deutsche Telekom

Το Brexit, η πτώση της τιμής της στερλίνας και η απομείωση της συμμετοχής της στη βρετανική BT Group, οδήγησαν σε ζημιές ύψους 2,12 δισ. ευρώ το δ'' τρίμηνο του 2016 για την Deutsche Telekom.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε ζημιές 2,12 δισ. ευρώ το δ'' τρίμηνο του 2016, έναντι κερδών 946 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ο κύκλος εργασιών της, όμως, αυξήθηκε κατά 9,4% στα 19,54 δισ. ευρώ, χάρη στην πολύ καλή καλή πορεία της θυγατρικής της, T-Mobile, στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα τα ΕBITDA για το συγκεκριμένο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν σε 5,27 δισ. ευρώ, οριακά χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 5,32 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδουν οι FT, στο σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom μειώθηκαν κατά 18% στα 2,7 δισ. ευρώ, ωστόσο ο τζίρος αυξήθηκε κατά 5,6% στα 73 δισ. ευρώ. Τα EBITDA για το σύνολο του 2016 ήταν 22% μεγαλύτερα και άγγιξαν τα 22,5 δισ. ευρώ. Επίσης οι ταμειακές ροές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8,6%, στα 5 δισ. ευρώ.

Η Deutsche Telecom διατηρεί το 12% των μετοχών της BT Group, η οποία επλήγη σημαντικά λόγω του δημοψηφίσματος για το Brexit και της υποχώρησης της στερλίνας. Ένα κόμη πρόβλημα που αντιμετώπισε η ΒΤ ήταν ένα σκάνδαλο στον βραχίονα που διατηρεί στην Ιταλία. Σαν αποτέλεσμα, η μετοχή της ΒΤ Group έχει χάσει το 34% της αξίας της μέσα στο τελευταίο έτος.