8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Ζημιές στο δ' τρίμηνο για τη Ford λόγω έκτακτων χρεώσεων  

Ζημιές ύψους 800 εκατ. δολαρίων εμφάνισε η Ford Motor κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, λόγω ειδικών οικονομικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται με προγράμματα συνταξιοδότησης και την ακύρωση ενός εργοστασίου στο Μεξικό.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι έκτακτες χρεώσεις επισκίασαν τα ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα και τη βελτίωση της κερδοφορίας της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν κατά 4% στα 38,7 δισ. δολάρια λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων χονδρικής παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Βορείου Αμερικής, όπου οι αμερικανικές πωλήσεις μειώθηκαν 2% το εν λόγω διάστημα.

Τα λειτουργικά κέρδη της Ford ανήλθαν σε 2,1 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Παρόλα αυτά παρέμειναν σε επίπεδο ρεκόρ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 30 σεντς ανά μετοχή, υπολειπόμενα ελαφρώς τις εκτιμήσεις στη Wall Street Journal για 31 σεντς.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης διαμορφώθηκαν στα 10,4 δισ. δολάρια το 2016, ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων.