Ζημιές 20 εκατ. ευρώ για τη Ryanair - Αποχωρεί ο πρόεδρος

Ζημιές 20 εκατ. ευρώ για τη Ryanair - Αποχωρεί ο πρόεδρος

Ζημιές της τάξης των 20 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Ryanair το τρίτο τρίμηνο χρήσης, έχοντας μειώσει τον προηγούμενο μήνα τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα στο σύνολο της χρήσης για δεύτερη φορά φέτος. 

Παράλληλα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος, Ντέιβιντ Μπόντερμαν, θα αποχωρήσει το επόμενο έτος από την εταιρεία και θα αντικατασταθεί από τον Σταν Μακάρθι. 

Η Ryanair παρουσίασε ζημιές 19,6 εκατ. ευρώ (22,4 εκατ. δολάρια), έναντι κερδών 105,6 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 9% στα 1,53 δισ. ευρώ. 

Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα, από τα οποία εξαιρούνται οι ζημιές από την Laudamotion, δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ζημιές της τάξης των 7 εκατ. ευρώ. Συμπεριλαμβανομένης της Laudamotion, η Ryanair εμφάνισε ζημιές 46,5 εκατ. ευρώ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος χαρακτήρισε τις ζημιές του τριμήνου απογοητευτικές. Το συμβόλαιο του Μάικλ Ο'' Λίρι, έχει ανανεωθεί για ακόμη πέντε χρόνια (έως τον Ιούλιο του 2024), ωστόσο οι διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία μπορεί να ανοίξουν το δρόμο και σε μια δική του αντικατάσταση. 

Παράλληλα, η εταιρεία προειδοποίησε πως τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να συνεχίζουν να εμφανίζουν αδυναμία. «Δεν συμμεριζόμαστε την πρόσφατη αισιοδοξία κάποιων ανταγωνιστών μας ότι τα εισιτήρια του καλοκαιριού του 2019 θα είναι αυξημένα», αναφέρει η Ryanair σε ανακοίνωσή της.