Ζημιές 2 δισ. δολαρίων για τη Ford το α΄ τρίμηνο 2020

Ζημιές 2 δισ. δολαρίων για τη Ford το α΄ τρίμηνο 2020

Ζημιές ύψους 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2020 η Ford Motor, ενώ η εταιρεία «βλέπει» ακόμα μεγαλύτερες ζημιές για το β' τρίμηνο, καθώς δέχεται μεγάλο πλήγμα από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές το α' εξάμηνο, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα το 2019 ε΄χε κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 15% στα 34,3 δισεκατομμύρια δολάρια από 40,3 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο.

Σε τηλεφωνική συνομιλία με αναλυτές, τα στελέχη της Ford δήλωσαν ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη κρίση το δεύτερο τρίμηνο, αναμένοντας ζημιές άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων «καθώς ο όγκος του κλάδου από έτος σε έτος μειώνεται σημαντικά σε κάθε περιοχή».

Η Ford έχει αντλήσει μέχρι τώρα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πιστωτική της γραμμή και 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη συμπληρωματική πιστωτική της γραμμή και έχει εκδώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό τον μήνα σε μη εξασφαλισμένα ομόλογα για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η Ford και η Ford Credit είχαν ρευστότητα 35,1 δισεκατομμυρίων και 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, ανέφερε η εταιρεία. 

Στελέχη της Ford δήλωσε ότι αναμένει να ξαναρχίσει κάποια παραγωγή στην Ευρώπη και ότι θα υπάρξει μια «σταδιακή ράμπα» τους επόμενους μήνες πριν η πλήρης παραγωγή ξαναρχίσει παγκοσμίως με «σταδιακό τρόπο».