ΖΑΓΟΡΙ: Με σημαία την εξωστρέφεια, βρίσκεται ήδη σε 25 χώρες

ΖΑΓΟΡΙ: Με σημαία την εξωστρέφεια, βρίσκεται ήδη σε 25 χώρες

Οι διεθνείς αγορές είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ και προς αυτή την κατεύθυνση είναι και όλες οι στρατηγικές κινήσεις που κάνει το management της επιχείρησης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ βρίσκεται ήδη σήμερα σε 25 χώρες στον κόσμο, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τον Παναμά, τη Ρωσία, την Αφρική, την Κίνα κ.α. Στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση της εξαγώγιμης σειράς προϊόντων του φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ, με την ταυτόχρονη επιδίωξη προσέλκυσης νέων συνεργατών από τη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια με το βλέμμα στην παγκόσμια αγορά και στις δυνατότητες που αυτή παρέχει. Έτσι, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει δυναμικά τις εξαγωγές διερευνώντας ακόμα περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα αγορές που το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ αποτελεί ανάγκη, όπως η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, η Μέση Ανατολή, τα Αραβικά Εμιράτα.

Σ'' αυτή την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εξωστρέφειας, της αναγνωρισιμότητας αλλά και της σύναψης νέων στρατηγικών συνεργασιών ήταν και η συμμετοχή στη φετινή παγκόσμιας εμβέλειας έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2017.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο... ραντεβού των εταιρειών τροφίμων και ποτών στον κόσμο, με την Ελλάδα να είναι εδώ και πολλά χρόνια μέσα στις 10 μεγαλύτερες συμμετοχές!

Σ'' αυτή την έκθεση η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ παρουσίασε το ελληνικό φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, στους 165.000 επισκέπτες από 198 χώρες, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Η εταιρεία από την Ήπειρο παρουσίασε την εξαγωγική σειρά «φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ», με τις ξενόγλωσσες ετικέτες και το σύνολο των συσκευασιών της, σε ένα μοντέρνο, ιδιαίτερης αισθητικής και design, περίπτερο, που εξέπεμπε ελληνικότητα.

Η συμμετοχή στην Anuga έγινε στοχευμένα στην κατηγορία «DRINKS», ανάμεσα σε σημαντικές επώνυμες μάρκες, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική των ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η διοίκηση της επιχείρησης είχε πολλαπλές συναντήσεις με στελέχη της παγκόσμιας αλυσίδας τροφίμων και ποτών. Μεταξύ άλλων έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους γερμανικών εισαγωγικών εταιρειών, αλυσίδων λιανικής, και με εμπορικούς επισκέπτες από άλλες χώρες.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται να ενισχύσει την ήδη έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ η οποία τρέχει με αύξηση 40%, με στόχο μετά τη συμμετοχή σ'' αυτή την έκθεση να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη εξαγωγική ώθηση.

Η διεθνής έκθεση Anuga αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Γερμανία. Φέτος η έκθεση συγκέντρωσε 7.400 εκθέτες από 107 χώρες ενώ καταλάμβανε χώρο περίπου 284 χιλ. τ.μ.

Οικονομικά Στοιχεία – μερίδια αγοράς

H ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, την τρέχουσα χρονιά (Ιανουάριος 2017 – Αύγουστος 2017) παρουσιάζει ενίσχυση στις πωλήσεις της, ως αποτέλεσμα σημαντικών συνεργασιών που επιτεύχθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα της σταθερής εμπορικής στρατηγικής που ακολουθεί η εταιρεία καθώς και των αυξανόμενων μεγεθών των εξαγωγών της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της *Nielsen το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η #1 εταιρεία σε πωλήσεις σε όγκο και αξία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα ανάμεσα στους Επώνυμους παίκτες, με μερίδιο όγκου πωλήσεων σε λίτρα 22,8%* για το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας

Πηγή
: The Nielsen Company MarketTrack (Καταστήματα Τροφίμων & Convenience Stores & Περίπτερα Ηπειρωτικής Ελλάδας και Κρήτης).

Ποια είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ

Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. είναι μια ελληνική βιομηχανία, με ισχυρή παρουσία στον κλάδο των εμφιαλωμένων νερών, αλλά και ιστορία πλέον των 60 ετών, με έδρα στην περιοχή των Ιωαννίνων και με εμπειρία στον τομέα της εμφιάλωσης αναψυκτικών ήδη από το 1955.

Tότε, στα μέσα της δεκαετίας του ''50 ιδρύθηκε το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης αεριούχων ποτών στην πόλη των Ιωαννίνων. Ιδρυτής του εργοστασίου, ο κ. Ιωάννης Χήτος, με καταγωγή από την πόλη των Ιωαννίνων, ο οποίος με συνοδοιπόρους τους γιους του, Κωνσταντίνο και Αλκιβιάδη, ξεκίνησε την παραγωγή των αναψυκτικών «Ερμής».

Ο Ιωάννης Χήτος κράτησε τα ηνία της εταιρείας για περίπου 25 χρόνια, ενώ το 1980 αναλαμβάνουν τη διοίκηση ο Κωνσταντίνος και ο Αλκιβιάδης Χήτος.

Το 1988 ήταν χρονιά – ορόσημο καθώς τότε ξεκίνησε η εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού “ΖΑΓΟΡΙ”. Σε μια εποχή που η κατανάλωση του εμφιαλωμένου νερού είναι ακόμη αρκετά χαμηλή στην Ελλάδα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., με κύριο όχημα την τεχνογνωσία και την εμπειρία 30 και πλέον χρόνων δημιουργεί το δικό της brand εμφιαλωμένου νερού, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”.

Τη δεκαετία του ''90 αναλαμβάνει η τρίτη γενιά, τα αδέλφια Γιάννης και Νίκος και ο ξάδερφος Βασίλης. Ακολουθεί σταθερή, μακροπρόθεσμη στρατηγική επενδύσεων με κύριο γνώμονα την εξωστρέφεια και την ποιότητα.

Σταδιακά, με την αγορά του εμφιαλωμένου νερού να «ανοίγει» στη χώρα μας, κερδίζοντας έδαφος στην καθημερινότητα των καταναλωτών, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. καθετοποιεί τις παραγωγικές της διαδικασίες και δημιουργεί την τρίτη εργοστασιακή μονάδα παραγωγής υλικών συσκευασίας (προπλασμάτων pet – preforms και πωμάτων) στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Σήμερα λειτουργεί τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή στις περιοχές του Περίβλεπτου, της Κρανούλας καθώς και στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

Η εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού “ΖΑΓΟΡΙ” πραγματοποιείται στην πηγή, με χρήση υπερσύγχρονων μηχανημάτων, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση καθ' όλη τη διαδικασία από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος και χωρίς να παρεμβάλλεται καμία επεξεργασία.

Με συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο, κοινωνική δραστηριότητα, έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, μηδενικό δανεισμό και αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει επιτύχει να πρωταγωνιστεί στην εγχώρια αγορά εμφιαλωμένου νερού και να δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή.

Εργαζόμενοι και φιλοσοφία της επιχείρησης

Η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. πλέον με τα τρία εργοστάσιά της και το δίκτυο διανομής απασχολεί άμεσα και έμμεσα ή συνδέεται εργασιακά με περισσότερα από 1.200 άτομα. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι να διαμορφώνει ένα εργασιακό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ασφάλεια, σταθερότητα και δέσμευση των εργαζομένων στις εταιρικές αξίες. Το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης αποτελείται από ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση, κατάρτιση, τεχνογνωσία.

Οι σημαντικές διακρίσεις

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι μία εταιρεία με μακρά παράδοση πολλών και σημαντικών πρωτοβουλιών στο χώρο της κοινωνικής υπευθυνότητας, έχοντας μάλιστα πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δράση προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει σημαντικές διακρίσεις τόσο στον επιχειρηματικό στίβο, όσο και στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας.