ΥΠΟΙΚ: Τον Φεβρουάριο η επόμενη έκθεση εποπτείας για την Ελλάδα

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 21:03
-A +A
ΥΠΟΙΚ: Τον Φεβρουάριο η επόμενη έκθεση εποπτείας για την Ελλάδα

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2019 θα παρουσιαστεί η επόμενη έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα, για την οποία η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, επισήμαναν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στο ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο σημερινό Εurogroup ήταν «θετική».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Σε γενικές γραμμές, υπήρξε "θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας", ανέφερε η ίδια πηγή.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, "δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας", ενώ επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι "πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 24/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα