Υποβάθμιση της Intralot από την S&P από σε Β- από Β με αρνητικό outlook

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, 21:42
-A +A
Υποβάθμιση της Intralot από την S&P από σε Β- από Β με αρνητικό outlook

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Intralot σε Β- από Β με αρνητικό outlook προχώρησε και η Standard and Poor's μετά την υποβάθμιση από τη Moody's.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης, εκτιμά ότι η μόχλευση της εταιρίας θα αυξηθεί περίπου στο 8,5-9 εντός του έτους. Ως αιτία σημειώνει τα χαμηλότερα EBITDA σε σύγκριση με τις αρχικές προβλέψεις.

H S&P αναμένει ότι η εταιρεία θα εμφανίσει αρνητικές ταμειακές ροές τόσο το 2018 όσο και το 2019 λόγω υψηλών αναγκών για κεφαλαιακές δαπάνες τόσο για το project Ιλινόις όσο και για άλλες ανανεώσεις συμβάσεων.

Όσον αφορά το οutlook αντανακλά την εκτίμηση ότι η λειτουργική απόδοση της εταιρίας ενδέχεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, περιορίζοντας την ικανότητα να μειώσει τη μόχλευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Intralot δέχεται καταιγιστικές πιέσεις το τελευταίο διάστημα, χάνοντας πλέον του 15% μόνο το τελευταίο διήμερο, ενώ έχει συμπληρώσει 7ήμερο πτωτικό σερί υποχωρώντας περί το 30%! Η μετοχή κατήλθε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 0,57 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από το Μάρτιο του 2012, βρίσκεται δηλαδή σε νέα χαμηλά 6,5 ετών! Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται μόλις στα 89 εκατ. ευρώ.

Την Πέμπτη η μετοχή απώλεσε το 10,71% της αξίας της, επηρεασμένη από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης κατά μία βαθμίδα - στο B2 από B1 - από τον οίκο Moody's, ο οποίος διατηρεί και αρνητική την προοπτική για την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η υποβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη υψηλή μόχλευση της εταιρείας, καθώς και την εκτίμηση του οίκου αξιολόγησης ότι αυτή θα αυξηθεί έως τα τέλη του 2018 λόγω της μείωσης των EBITDA, εξαιτίας κυρίως μη ευνοϊκής κίνησης της τουρκικής λίρας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα