Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της General Electric

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της General Electric

Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της General Electric για το πρώτο τρίμηνο από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, κυρίως λόγω της ισχύος στους τομείς της αεροπλοιίας και της υγείας.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 369 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαρτίου, από τα 122 εκατ. δολάρια του προηγούμενου έτους.

Τα κέρδη ανά μετοχή από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 4 σεντς από το 1 σεντ και τα έσοδα κατά 6,6% στα 28,7 δισ. Δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η GE κέρδισε 16 σεντς ανά μετοχή, πάνω από τα 14 σεντς του 2017μ συγκριτικά με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που είχαν κάνει λόγο για 11 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσφατα η GE αναδιατύπωσε τα αποτελέσματα του 2017 για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στα λογιστικά πρότυπα για την αναγνώριση εσόδων.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τα κέρδη της GE θα μειωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο και ορισμένοι πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα της Παρασκευής ενδέχεται να μην καλύψουν ούτε αυτές τις μειωμένες προσδοκίες.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της αεροπορίας, των μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης της εταιρείας προκάλεσαν διψήφια αύξηση κέρδους το τρίμηνο, ενισχύοντας τα συνολικά αποτελέσματα.

Τα κέρδη της εταιρείας στον τομέα του ηλεκτρισμού μειώθηκαν κατά 9% λόγω των μειωμένων πωλήσεων, καθώς οι παραγγελίες υποχώρησαν κατά 29%.