ΥΓΕΙΑ: Πώληση της Hygeia Hospital Tirana στην American Hospital

ΥΓΕΙΑ: Πώληση της Hygeia Hospital Tirana στην American Hospital

Στην πώληση της θυγατρικής της στην Αλβανία στην εταιρεία American Hospital προχώρησε η Υγεία, σε μια κίνηση που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τους δείκτες ρευστότητας και δανεισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ Α.Ε. υπέγραψε στις 6/7/2018 υπεγράφη συμφωνητικό Πώλησης Μετοχών (Share Purchase Agreement-SPA) με την εταιρεία American Hospital SH.A., που εδρεύει στα Τίρανα Αλβανίας για την πώληση του συνολικού ποσοστού (100%) των μετοχών, που κατέχει η εταιρεία στη θυγατρική της Hygeia Hospital Tirana (HHT).

Ο Αγοραστής αναλαμβάνει υποχρεώσεις του ΗΗΤ συνολικού ύψους 29,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ περίπου καθώς επίσης και υποχρεώσεων προς εταιρείες του Ομίλου ΥΓΕΙΑ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου).

Το τίμημα της Συναλλαγής θα υπολογισθεί με την μέθοδο συμψηφισμού καθαρών υποχρεώσεων κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της Συναλλαγής και θα χρησιμοποιηθεί στο σύνολό του για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας. 

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση εγκρίσεως της Επιτροπής Ανταγωνισμού Αλβανίας και άλλων συνήθων για αντίστοιχες συναλλαγές αιρέσεων.