Υγεία: Διακεκριμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια του Τομέα Καρδιάς

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, 13:42
-A +A
Υγεία: Διακεκριμένα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια του Τομέα Καρδιάς

Το Νοσοκομείο Υγεία, στην προσπάθειά του όχι μόνο να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες αλλά και να υπηρετεί την έρευνα και την εκπαίδευση, διοργανώνει ετήσιο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Τομέα Καρδιάς, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα οκτώ σεμινάρια υψηλού κύρους του εκπαιδευτικού έτους 2018-2019 τα οποία διοργανώνονται υπό την ευθύνη του Καθηγητή Παναγιώτη Βάρδα, Συντονιστή του Τομέα Καρδιάς του Ομίλου Υγεία πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και απευθύνονται σε όλους τους ενεργούς καρδιολόγους, τους ενδιαφερόμενους για τις νέες κλινικές εξελίξεις και τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες προκλήσεις στο χώρο της καρδιοαγγειακής ιατρικής.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00 το απόγευμα, διοργανώνεται το 2ο κατά σειρά εκπαιδευτικό σεμινάριο (τρίωρης διάρκειας), στο οποίο θα συζητηθεί το εξαιρετικής σημασίας αντικείμενο των διακαθετηριακών βαλβίδων. Η συμμετοχή μάλιστα του διάσημου Καθηγητή Francesco Maisano από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, αναμένεται να  προσθέσει ειδικό κύρος στην επιστημονική συζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υγεία έχει αναγνωριστεί ως Κέντρο Αριστείας και Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα Διακαθετηριακών Βαλβίδων που εφαρμόζει, από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρείες ιατρικών συσκευών.

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του Υγεία έχει το μεγαλύτερο όγκο επεμβάσεων διαδερμικών αορτικών βαλβίδων (TAVΙ) στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο που εισήγαγε το 2011 στη χώρα μας, τη μέθοδο διαδερμικής επιδιόρθωσης ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα Mitraclip.

Επίσης, το Τμήμα είναι το μοναδικό στο οποίο πραγματοποιούνται διαδερμικές εμφυτεύσεις μητροειδούς βαλβίδας και επιδιόρθωσης τριγλώχινας. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από 1.000 διαδερμικές εμφυτεύσεις/ επιδιορθώσεις καρδιακών βαλβίδων με άριστα αποτελέσματα. Όλες οι διαδερμικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια στο υπερσύγχρονο Υβριδικό Χειρουργείο του Υγεία, το πρώτο που λειτούργησε στη χώρα μας.

Για να δείτε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, πατήσετε εδώ.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα