Xiaomi: Υποχώρηση 7,1% της μετοχής στο Χονγκ Κονγκ μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 3,91 δισ. δολάρια

Xiaomi: Υποχώρηση 7,1% της μετοχής στο Χονγκ Κονγκ μετά την αύξηση κεφαλαίου κατά 3,91 δισ. δολάρια

Η μετοχή της κινεζικής εταιρείας smartphones, Xiaomi Corp σημείωσε πτώση κατά 7,1% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ καθώς η εταιρεία ολοκλήρωσε την αύξηση κεφαλαίου 3,91 δισ. δολαρίων που περιλάμβανε το μεγαλύτερο placement που έχει σημειωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία σημείωσε ότι πουλήθηκαν 1 δισεκατομμύριο μετοχές στην τιμή των 23,70 δολαρίων ΧΚ η κάθε μία στο πλαίσιο της συμφωνίας που διεξήχθη το προηγούμενο βράδυ.

Η τελική τιμή αποτελεί discount 9,4% σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Xiaomi ανεστάλη στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης, προτού η εταιρεία δώσει λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου.

Αναμενόταν ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ανακοινωνόταν πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τις συνήθειες πρακτικές.

Όταν η μετοχή ξεκίνησε εκ νέου διαπραγμάτευση, υποχώρησε σχεδόν 12% προτού μειώσει τις απώλειες στο 7,1% στα 24,3 δολάρια ΧΚ το χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Νοεμβρίου.

Το μέρος της συμφωνίας που αφορούσε σε μετοχές συγκέντρωσε 3,06 δισ. δολάρια, ενώ ένα μετατρεπόμενο ομόλογο άντλησε 855 εκατ. δολάρια επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που προσθέτει ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επενδύσεων στις κυριότερες αγορές της.