Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα η Avast το 2020

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για κέρδη και έσοδα η Avast το 2020

Η εταιρεία λογισμικού ασφάλειας Avast δήλωσε ότι αυξήθηκε η ζήτηση για τα προϊόντα της στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές εργάστηκαν εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε αύξηση των εσόδων σε οργανική βάση κατά 7.1% στα 892 εκατ. δολαρίων το 2020, και αύξηση των κερδών από κύριες δραστηριότητες κατά 2,6% στα 495,5 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας έτσι τις εκτιμήσεις των αναλυτών και στις δύο κατηγορίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ondrej Vlcek, δήλωσε ότι η ζήτηση για λογισμικό ασφάλειας, προστασίας και απορρήτου που προσφέρει η εταιρεία αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς οι καταναλωτές μετακόμισαν από τα γραφεία στα σπίτια τους.

«Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η αύξηση του δεύτερο τρίμηνο μεταξύ Μαρτίου και Μάιου θα διαρκούσε για πολύ καιρό», δήλωσε σε συνέντευξή του.

«Διήρκεσε μόνο για ένα τρίμηνο και στη συνέχεια επέστρεψε στο φυσιολογικό, αλλά μας βοήθησε να αποκτήσουμε νέους πελάτες», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Avast απέκτησε σχεδόν 1 εκατομμύριο νέους πελάτες πέρυσι, αύξηση κατά 7,9% στα 13,6 εκατομμύρια.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των εσόδων σε οργανική βάση από 6% έως 8% το 2021.