Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Microsoft

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Microsoft

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της Microsoft, τα οποία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών, με την εταιρεία να προβλέπει πως η τάση αυτή θα διατηρηθεί και το νέο έτος χρήσης. 

Τα καθαρά κέρδη για το σύνολο της χρήσης του 2019 ανήλθαν στα 36,8 δισ. δολάρια, υψηλότερα κατά 21,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 14% στα 125,8 δισ. δολάρια.

Στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών που ακολούθησε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η οικονομική διευθύντρια, Έιμι Χουντ ανέφερε ότι η Microsoft εκτιμά πως οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη θα ενισχυθούν ξανά με διψήφιο ποσοστό το νέο έτος.

Σε επίπεδο τριμήνου, η Microsoft εμφάνισε κέρδη 13,19 δισ. δολάρια, ή 1,71 δολάρια ανά μετοχή, από τα 8,87 δισ. δολάρια ή 1,14 δολάρια ανά μετοχή αντίστοιχα πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 33,72 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 30,09 δισ. δολάρια. Αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη 1,21 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 32,77 δισ. δολάρια.