Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της J.P. Morgan

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη και τα έσοδα της J.P. Morgan

Αύξηση παρουσίασαν τα κέρδη της J.P. Morgan Chase & Co. στο τέταρτο τρίμηνο, κυρίως λόγω των υψηλότερων κερδών του τομέα επενδυτικής τραπεζικής.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, βάσει παγίων, ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 κέρδη 5,43 δισ. δολάρια ή 1,32 δολάρια ανά μετοχή, από κέρδη ύψους 4,93 δισ. δολαρίων (1,19 δολ. ανά μετοχή) την ίδια περίοδο του 2014. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν κέρδη 1,25 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 23,75 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν έσοδα της τάξης των 22,89 δισ. δολαρίων.

Η J.P. Morgan, υπό την ηγεσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου James Dimon, ανοίγει την «αυλαία» των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, προσφέροντας στους επενδυτές μια πρώτη εικόνα για ένα τρίμηνο που αναμένεται να χαρακτηριστεί από μείωση των συναλλαγών εν μέσω των αναταραχών στις αγορές και τη διατηρούμενη πίεση στα έσοδα, παρά την πολυαναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Οι μετοχές της J.P. Morgan, έφτασαν τον Ιούλιο σε ιστορικό υψηλό πάνω από τα 70 δολάρια, αλλά από τότε έχουν υποχωρήσει κατά 19%.