Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη εξαγόρασε η Grivalia Properties

Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη εξαγόρασε η Grivalia Properties

Σε μια σημαντική εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στην Κρήτη προχώρησε ο όμιλος Grivalia Properties, μέσω της τουριστικής πλατφόρμας Grivalia Hospitality S.A. στην οποία διατηρεί συμμετοχή 25%.

Πιο αναλυτικά, η Grivalia Hospitality S.A. μέσω μιας κατά 100% θυγατρικής της προχώρησε στην εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας «Meli Palace» από την εταιρεία Ελληνικό Παλάτι Α.Ε. στην Κρήτη, η οποία κατέχει το 100% του ακινήτου στο οποίο έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο.

Πρόκειται για πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται σε παραθαλάσσια τοποθεσία στο γνωστό τουριστικό θέρετρο Μάλια Κρήτης, έχει 158 δωμάτια σε οικόπεδο 104 περίπου στρεμμάτων και είναι εκμισθωμένο σε εγνωσμένου κύρους ξενοδοχειακό λειτουργό.

Το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών ελευθέρων υποχρεώσεων και εξαιρουμένων λοιπών στοιχείων του ενεργητικού ήταν 9 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε με την υπογραφή του συμφωνητικού.

Παράλληλα, έχει συμφωνηθεί επιπρόσθετο τίμημα 2 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί σε δόσεις μέχρι και το 2022, καθώς και τίμημα επίσης 2 εκατ. ευρώ, υποκείμενο στην εκπλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο σε λειτουργία που εντάσσεται στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality.

Ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia Properties, συνεχίζει να αξιολογεί και να εξετάζει και άλλες επενδύσεις στον τουριστικό κλάδος, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της για δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της, τους ανθρώπους της και τις τοπικές κοινωνίες.