Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις - Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Πανελλαδική πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

Για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων), ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει προτείνει τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 11.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα, ενώ προτείνει την επόμενη ημέρα (21/1) να λειτουργήσουν από τις 12.00 έως τις 18.00, με το επιχείρημα ότι μετά τς ανοιχτές Κυριακές παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής, υπογραμμίζει ο ΕΣΘ και προσθέτει, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.