Ξέφρενο ράλι έως και 81% για την Robinhood

Ξέφρενο ράλι έως και 81% για την Robinhood

Ράλι χωρίς φρένα πραγματοποιεί για δεύτερη ημέρα η μετοχή της «αγαπημένης» εφαρμογής των μικροεπενδυτών Robinhood, η οποία στις σημερινές συναλλαγές έφτασε να ενισχύεται έως και 81% με τη διαπραγμάτευσή της να διακόπτεται αρκετές φορές λόγω ακραίας μεταβλητότητας.

Η Robinhood, που έγινε διάσημη ως η επενδυτική πλατφόρμα που χρησιμοποιούσαν οι μικροεπενδυτές του Reddit, όπως ονομάστηκαν λόγω των συντονισμένων τοποθετήσεων που έκαναν κατόπιν συνεννόησης στο διάσημο ψηφιακό φόρουμ, έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα στο Nasdaq σε τιμή 38 δολάρια η μετοχή, κοντά στο κατώτατο άκρο της IPO της.

Επιπλέον, ξεκίνησε τις πρώτες συναλλαγές της με πτώση 8% και τις επόμενες ημέρες κινήθηκε κατά βάση κάτω από την αρχική της τιμή, μέχρις ότου χτες Τρίτη το κλίμα άρχισε να αλλάζει άρδην. 

Ο τίτλος της Robinhood πραγματοποίησε εντυπωσιακό ράλι 24%, το οποίο φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς σήμερα η άνοδός της έφτασε έως και το 81% με την τιμή της αγγίζει τα 85 δολάρια.

Στην πορεία της συνεδρίασης, ωστόσο, και αφότου είχε η διαπραγμάτευσή της είχε χτυπήσει τα «καμπανάκια» αρκετές φορές λόγω ακραίας μεταβλητότητας, σταθεροποιήθηκε σε μια άνοδο «μόλις» 30% περίπου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς έχει ωθήσει στην ξέφρενη πορεία του τίτλου της Robinhood, ωστόσο ρόλο φαίνεται να έχει παίξει το γεγονός πως το διάσημο ETF της Κάθι Γουντ, το ARK Fintech Innovation, αγόρασε χτες ακόμα 89.622 μετοχές της, μια θέση αξίας 4,2 εκατ. δολαρίων βάσει του κλεισίματος στα 46,8 δολάρια.

Μέχρι τότε πάντως η Κάθι Γουντ είχε αγοράσει ήδη 3,15 εκατ. μετοχές της Robinhood, συνολικής αξίας περίπου 65 εκατ. δολαρίων