WSJ: Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Airbnb

WSJ: Την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο δρομολογεί η Airbnb

Tην εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δρομολογεί η Airbnb σύμφωνα με την Wall Street Journal, καθώς μετά στο μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατοικιών δείχνει να ανακάμπτει και  αναμένεται να υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τα απαραίτητα έγγραφα για αρχική δημόσια προσφορά. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Airbnb συνεργάζεται με την Morgan Stanley και την Goldman Sachs για τη δημόσια προσφορά των μετοχών της, η οποία αναμένεται εντός του 2020.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν αποτελεί έκπληξη για τους αναλυτές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες και τους προηγούμενους μήνες ότι η Airbnb θα προχωρούσε σε IPO, ωστόσο τα σχέδια της «πάγωσαν» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού που επέφερα βαρύ πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία. 

Όπως τονίζει η WSJ η αποτίμηση της Airbnb μειώθηκε στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος ενώ τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία έλαβε δάνειο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από επενδυτές για να αντεπεξέλθει στην πανδημία.