WSJ: Ελλάδα και Ισπανία αυξάνουν τον κατώτατο μισθό παρά την υψηλή ανεργία

WSJ: Ελλάδα και Ισπανία αυξάνουν τον κατώτατο μισθό παρά την υψηλή ανεργία

Στην απόφαση της ελληνικής αλλά και της ισπανικής κυβέρνησης να αυξήσουν φέτος τον κατώτατο μισθό, παρά την υψηλή ανεργία που έχει προκύψει σαν απόνερο από την μακρά κρίση του χρέους στην Ευρώπη αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνοντας λόγο για μια ανορθόδοξη οικονομική πολιτική.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, και στις δύο χώρες, οι αριστερές κυβερνήσεις στοιχηματίζουν - ενάντια στην οικονομική ορθοδοξία - ότι αυτές οι αυξήσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και ως προς τη στήριξη των ψηφοφόρων τους.

Υπενθυμίζεται, ότι και το Bloomberg είχε αναφερθεί πρόσφατα στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη των δανειστών και να τους εξοργίσει μετά την ανακοίνωσή ότι η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό της χώρας κατά 11% στα 650 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στρέφει την προσοχή του σε εγχώρια ζητήματα μετά τη διπλωματική νίκη του στην εξασφάλιση της επικύρωσης της συμφωνίας στο μακεδονικό, ελπίζοντας να δημιουργήσει ένα αφήγημα επιτυχίας καθώς προετοιμάζεται για εκλογές φέτος.

Παράλληλα, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση αυτή για τη χώρα μας και στους Ευρωπαίος αξιωματούχους καθώς και ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η αύξηση του κατώτατου μισθού στην ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται πως στην Ισπανία οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου ενώ και η Ελλάδα κινείται σε προεκλογική περίοδο.