WSJ: Χωρίς συμφωνία έληξαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Καναδά για τη NAFTA

WSJ: Χωρίς συμφωνία έληξαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Καναδά για τη NAFTA

Οι συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την αναθεώρηση της NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς να υπάρξει πρόοδος, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ενημερώσει το Κογκρέσο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μόνο με το Μεξικό, προτείνοντας ότι ο Καναδάς θα μπορούσε να ενταχθεί αργότερα σε μια αναθεωρημένη NAFTA.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, που είναι επικεφαλής της καναδικής ομάδας των διαπραγματευτών, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου απόψε για να αναφέρει αν οι συνομιλίες είναι δυνατόν να συνεχιστούν.

Οι διαπραγματεύσεις για τη NAFTA θα συνεχιστούν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο

Οι Καναδοί και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές ολοκλήρωσαν σήμερα τις συνομιλίες τους στην Ουάσινγκτον χωρίς να πετύχουν συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό της NAFTA, ωστόσο θα συνεχίσουν τις επαφές τους την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μια καναδική κυβερνητική πηγή.

«Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα», είπε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία επικύρωσης από το Κογκρέσο της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις αρχές της εβδομάδας με το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ