Wind: Οι 25 φιλόδοξοι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2025

Wind: Οι 25 φιλόδοξοι στόχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2025

Τους εικοσιπέντε φιλόδοξους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη παρουσίασε η Wind σε σημερινή συνέντευξη τύπου. Οι στόχοι αυτοί εκτείνονται σε όλο το πεδίο δράσης της εταιρείας από το περιβάλλον, την κοινωνία, τους πελάτες της εταιρείας, τους εργαζομένους και βεβαίως την εταιρική διακυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Wind Γιώργος Τσαπρούνης τόνισε πως η Wind είναι από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν εδώ και δώδεκα χρόνια τον ετήσιο απολογισμό βιωσιμότητας, ο οποίος ελέγχεται από διεθνείς φορείς και το τμήμα εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας. 

Αφού αναφέρθηκε η σημασία των δεικτών ESG για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους επενδυτές η Αγγελική Ελευθερίου, υπεύθυνη βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας ανέλυσε τους 25 στόχους της εταιρείας έως το 2025. Όπως είπε αυτοί έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία της εταιρείας, στην οποία έχουν ενσωματωθεί. 

Η εταιρεία θέτει στο επίκεντρο της δράσης της το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν στοχεύει στον 100% διαχωρισμό και επεξεργασία αποβλήτων στα γραφεία, εισάγοντας την έννοια της κυκλικής οικονομίας μέσω προγράμματος χρηματοδοτικής μίσθωσης για συσκευές τηλεφώνων και άλλο ηλεκτρικό εξοπλισμό. Επιπροσθέτως έως το 2025 η Wind στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κεντρικούς σταθμούς βάσης και στο data center από 10%. Η μείωση των εκπομπών είναι ένα ακόμη στοίχημα για την εταιρεία τηλεπικοινωνίας. Έτσι λοιπόν αναμένεται να μειωθούν κατά τουλάχιστον 10% οι εκπομπές διοξειδίου από τη χρήση υβριδικών αυτοκινήτων του εταιρικού στόλου και να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Οι στόχοι δεν θα μπορούσαν να μην συμπεριλάβουν και τους πελάτες της εταιρείας. Έτσι λοιπόν η εταιρεία αναμένει αύξηση της ικανοποίησης των πελατών της και να επιτύχη την ψηφιακή συνδεσιμότητα για όλους. Αυτή θα επιτευχθεί μέσω της κατασκευής οπτικών ινών και δικτύου 5G, σε επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ με στόχο την κάλυψη του 90% του πληθυσμού έως το 2025. Επιπροσθέτως θα υπάρξει ψηφιακό δίκτυο που προάγει τη βιωσιμότητα και την υιοθέτηση πρακτικών, ενώ θα βελτιωθεί η ψηφιακή εμπειρία πελατών με ολοκληρωμένες και ασφαλείς υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας για αυτό και η Wind στοχεύει στη διατήρηση της ικανοποίησής τους σε ποσοστό 75%, στην υιοθέτηση ευέλικτων μορφών εργασίας για το 85% ταυτών, τη συμμετοχή τους κατά 100% σε ετήσια βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ενίσχυσης των υφιστάμενων και την εισαγωγή νέων προγραμμάτων ευεξίας. 

Η εταιρεία ήδη έχει πλούσια κοινωνική δράση. Ωστόσο αυτή πρόκειται να ενισχυθεί έως το 2025 μέσω 50% αύξησης της ευαισθητοποίησης για την υπεύθυνη χρήση κινητού και internet με στόχο τη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου ψηφιακού πολίτη μέσα από το πρόγραμμα kids@safety. Επίσης προβλέπεται η παροχή ψηφιακής πρόσβασης σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχής με στόχο την ισότιμη συμμετοχή στο ψηφιακό μέλλων, ενώ στόχο της εταιρείας αποτελεί η ενδυνάμωση των γυναικών και η αναβάθμιση των δεξιότητών τους μέσα από συνεργασίες. Τέλος προβλέπονται 400 ώρες εθελοντισμού σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σε ετήσια βάση.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται έως το 2025 από την Wind αφορούν επίσης στην ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και στη βιώσιμη λειτουργία. Σε ό,τι αφορά την εταιρική διακυβέρνηση σχεδιάζεται η προώθηση του 35% των γυναικών σε ρόλους ευθύνης,  η διεξαγωγή ελέγχων προσωπικών δεδομένων και η δημοσίευση σχετικών οδηγιών προστασίας δεδομένων. Επίσης προβλέπεται η επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών και η συμμετοχή 100% των εργαζομένων σε ενημερώσεις για τον Κώδικα Δεοντολογίας. 

Τέλος, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους και για τη βιώσιμη λειτουργία της. Ειδικότερα η παροχή ποσοστού μεγαλύτερου ή ίσου του 90% των ετήσιων προμηθειών σε ελληνικές εταιρείες, η συμμόρφωση με τα πρότυπα SASB και άλλες αξιολογήσεις διεθνών οίκων, η αλλαγή του 10% των καταστημάτων της εταιρείας σε κλιματικά ουδέτερα και η 100% ρήσης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας με απώτερο στόχο τη μείωση των εκπομπών κατά 10%.