Wall Street: Στο «κόκκινο» λόγω Amazon- Kέρδη σε μηναία βάση

Wall Street: Στο «κόκκινο» λόγω Amazon- Kέρδη σε μηναία βάση

Με απώλειες ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Amazon.com.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,57%, παρασυρόμενος από την τεχνολογία και τον κλάδο καταναλωτικών αγαθών, ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,77%, ενώ ο Dow Jones περιορίστηκε κατά 0,47%. 

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου βυθίστηκε περισσότερο από 7% όταν ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ήταν κατώτερα των προβλέψεων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια. Παράλληλα, η Amazon εμφανίστηκε επιφυλακτική για το επόμενο τρίμηνο, σε μια ένδειξη ότι περιμένει η επιβράδυνση στο e-commerce να συνεχιστεί.

Η Amazon παρέσυρε και άλλες εταιρείες του Διαδικτύου που είχαν παρουσιάσει εντυπωσιακές επιδόσεις στη διάρκεια των lockdowns, όπως Apple, Alphabet και Facebook. Σε πτώση 17% και η Pinterest, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι απώλεσε μηνιαίους χρήστες στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στα τέλη Ιουνίου. 

Το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά ενίσχυσε η ανησυχία ορισμένων αναλυτών για τη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς εσωτερικό έγγραφο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε, σύμφωνα με τη Wahington Post, ότι το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού μπορεί να μεταδοθεί εξίσου εύκολα από εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα.

Ωστόσο, σε μηνιαία βάση και οι τρεις δείκτες σημείωσαν κέρδη. Ο S&P 500 πρόσθεσε 2,3% τον Ιούλιο, στην έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδό του. Ο Nasdaq συγκράτησε τα κέρδη του στο 1,2%, ενώ ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,3%.