W. Schaeuble: Συζητώ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές

W. Schaeuble: Συζητώ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές

Πρόθυμος να συμφωνήσει σε ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά μόνο μετά τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, εμφανίζεται ο W. Schaeuble, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt. 

Συγκεκριμένα, σε εμπιστευτική επιστολή προς την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού, την οποία επικαλείται η Handelsblatt, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διεμήνυσε την πρόθεση να μειώσει σε βιώσιμο επίπεδο το χρέος της Ελλάδας, κάνοντας παραχωρήσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έχει ζητήσει επανειλημμένα την ελάφρυνση, απειλώντας να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

«Τα μέτρα (μείωσης του χρέους) θα εξαρτώνται από την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προγράμματος έως το 2018», αναφέρει το έγγραφο, αναβάλλοντας τα σχέδια έως τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

«Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη», σημειώνεται επίσης στο έγγραφο του υπουργείου. 

Η αναμονή μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας, το 2018, σημαίνει επίσης ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν θα χρειαστεί να πάρει την πλήρη κοινοβουλευτική έγκριση, αλλά μόνο την ευλογία της επιτροπής προϋπολογισμού.

Διαβάστε ακόμα:
- W. Schaeuble: Με μένα δεν θα υπάρχει «πάγωμα» επιτοκίων για την Ελλάδα