Volkswagen: Αναβάλει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της λόγω του σκανδάλου ρύπων

Volkswagen: Αναβάλει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της λόγω του σκανδάλου ρύπων

Η Volkswagen αναβάλει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το 2015 λόγω κωλυμάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο ρύπων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έδινε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 10 Μαρτίου, αλλά τελικά θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, άλλαξε και την ημερομηνία της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, που αρχικά είχε οριστεί για τις 21 Απρίλη.

Η καθυστέρηση "οφείλεται σε σειρά ζητημάτων που παραμένουν εκκρεμή και στην αποτίμηση που πρέπει να γίνει στο θέμα των εκπομπών στους πετρελαιοκινητήρες", ανέφερε η Volkswagen.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκτιμά πως τα κέρδη εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων για το 2015, θα βρίσκονται στα επίπεδα του 2014 και “εντός του αναμενόμενου πλαισίου”.

Ακόμη, τόνισε πως εξακολουθεί να ισχύει η δημοσίευση των ευρήματων της έρευνας για το σκάνδαλο ρύπων στο δεύτερο μισό του Απριλίου.

“Η χρονική περίοδος που θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο και θα αποδίδει ευθύνες για το ζήτημα των εκπομπών στους πετρελαιοκινητήρες, δεν επηρεάζεται απ'' αυτή την απόφαση”, ανακοίνωσε η Volkswagen.