8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Vodafone: Πού επενδύει 600 εκατ.ευρώ - Νέες συνεργασίες σε ιδιωτικά δίκτυα

Vodafone: Πού επενδύει 600 εκατ.ευρώ - Νέες συνεργασίες σε ιδιωτικά δίκτυα

Επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Vodafone στα δίκτυα 5G, στην αναβάθμιση των σταθερών δικτύων και στην επέκταση των υποδομών της. Την ίδια στιγμή η εταιρεία στοχεύει στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης στη Vodafone TV, στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών της και στο λανσάρισμα της Vodafone Smart TV application. Παράλληλα η εταιρεία αναζητά νέα deals στον τομέα των ιδιωτικών δικτύων, αντίστοιχα με αυτό της ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία κάθε χρόνο επενδύει περίπου 100-150 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό επενδύσεις που έχουν σχέση με έκτακτες επενδύσεις. Τη μερίδα του λέοντος στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας τηλεπικοινωνίας κερδίζει η ανάπτυξη του δικτύου 5G, καθώς αυτή θέλει επίγεια υποστήριξη και ανάπτυξη των ομογενοποιημένων δικτύων.

Η κάλυψη αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τον Πειραιά, τη Γλυφάδα, το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη και στόχος της διοίκησης της Vodafone είναι έως τον Μάρτιο του 2022 να έχει φτάσει το 40% πληθυσμιακή κάλυψη με έμφαση την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες 17 μικρότερες πόλεις. Υπενθυμίζεται πως η Vodafone Ελλάδας απέκτησε 600 MHz 5G φάσματος στη δημοπρασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έναντι 130,2 εκατ.ευρώ για να προσφέρει στους πελάτες και τις επιχειρήσεις της υπηρεσίες 5G.

Νέες υπηρεσίες στη Vodafone TV - ‘Ερχεται το Smart TV Application

Η συνδρομητική της εταιρείας Vodafone TV μετρά 155.000 συνδρομητές και στόχος είναι η αγορά περιεχομένου από τη HBO. Η εταιρεία βασίζεται πάνω σε αυτή την αποκλειστική συνεργασία με τη HBO και με άλλες εταιρείες προκειμένου να αυξήσει την πελατειακή της βάση και να «χτίσει» περιεχόμενο. Σημειώνεται πως εντός των επόμενων εβδομάδων η Vodafone Hellas αναμένεται να λανσάρει το app της Vodafone TV που εφαρμόζεται σε Smart TV.

Ανάπτυξη ιδιωτικών δικτύων – Το project για το… «ψηφιακό» λιμάνι

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τις κινήσεις της διοίκησης της εταιρείας, στους άμεσους στόχους είναι η ενίσχυση του Vodafone Business, μέσω νέων συνεργασιών που αναμένεται να ανακοινωθούν. Αυτό αφορά σε αντίστοιχα project με αυτά που έχει αναλάβει η εταιρεία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η Vodafone κατέθεσε μια ολοκληρωμένη τεχνολογική πρόταση, σύμφωνα με την οποία το …ψηφιακό λιμάνι αποτελεί πραγματικότητα. Ειδικότερα, η ΟΛΠ αξιοποιεί το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για ιδιωτική χρήση προκειμένου να γίνει ψηφιακός κόμβος της διεθνούς ναυτιλίας. Μάλιστα η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες προκειμένου να αναληφθούν παρόμοια έργα.

Επιχειρηματικές ευκαιρίας στην…ψηφιακή υγεία

Η διοίκηση της Vodafone Hellas επενδύει και στην ψηφιακή υγεία, καθώς εκτιμά ότι πρόκειται για έναν κλάδο που θα γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη. Με τη χρήση Internet of Things (IOT) η εταιρεία εξασφαλίζει μεγαλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ουσιαστικά παρέχει πρόσβαση σε αυτήν. Με επεξεργασία δεδομένων real time και διασυνδεδεμένες συσκευές μέσω IOT για την υποστήριξη νοσοκομειακής περίθαλψης, μειώνει το κόστος θεραπείας και παρακολούθησης περιστατικών με χρόνιες περιπτώσεις και μετά από επείγουσα θεραπεία.

Τέλος, «σύμμαχος» της Vodaone Hellas στην ψηφιακή υγεία αποτελεί η επαυξημένη πραγματικότητα και η ρομποτική που μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις και η απομακρυσμένη υποστήριξη από ειδικούς, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται μέσω ψηφιακών βοηθημάτων.