Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της General Electric στο δεύτερο τρίμηνο

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της General Electric στο δεύτερο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της General Electric στο δεύτερο τρίμηνο. Βάσει των στοιχείων του MarketWatch, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 1,19 δισ. δολάρια ή 13 σεντς ανά μετοχή από 2,76 δισ. δολάρια ή 30 σεντς ανά μετοχή που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Εξαιρουμένων των εκτάκτων στοιχείων, ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 28 σεντς από 25 σεντς που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της FactSet.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12%, στα 29,56 δισ. δολάρια, υψηλότερα όμως σε σχέση με τα 29,14 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές της FactSet.

Η εταιρεία διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την απόδοση που θα παρουσιάσει στο οικονομικό έτος 2017, προβλέποντας κέρδη 1,60 - 1,70 δολ. ανά μετοχή και ανάπτυξη οργανικών πωλήσεων από 3% έως 5%. Όπως είπε, το πρόγραμμα περικοπής δαπανών που ακολουθεί αρχίζει να αποφέρει καρπούς. Ηδη, στο δεύτερο τρίμηνο μείωσε τις δαπάνες της κατά 593 εκατ. δολάρια κι εκτιμά ότι θα πετύχει το στόχο που έχει θέσει για μείωση δαπανών κατά ένα δισ. δολάρια για το σύνολο του 2017.