Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της Tesla - «Ράλι» 9% για τη μετοχή της

Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα της Tesla - «Ράλι» 9% για τη μετοχή της

Αύξηση στα έσοδα της κατέγραψε το β'' τρίμηνο η Tesla Inc., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, γεγονός που οδήγησε σε «ράλι» 9% της μετοχής. Ωστόσο, σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων εμφάνισε διεύρυνση ζημιών.

Ειδικότερα, η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ζημιές 718 εκατ. δολαρίων ή 4,22 δολαρίων ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο συγκριτικά με τις ζημιές  των 336 εκατ. δολαρίων ή 2,04 δολαρίων ανά μετοχή που είχε εμφανίσει την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε προσαρμοσμένη βάση, η Tesla κατέγραψε ζημιές ύψους 520 εκατ. δολαρίων ή 3,06 δολαρίων ανά μετοχή σε σχέση με τα 220 εκατ. δολάρια ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα στα 4 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 2,77 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για προσαρμοσμένες ζημιές 2,88 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις 3,99 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών της Wall Street, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε «ράλι» 9%.