Υψηλές κρατήσεις από Βρετανούς και Γερμανούς – Ανακτά την κίνηση του 2019
Cirium-Anex Tour για Ελλάδα

Υψηλές κρατήσεις από Βρετανούς και Γερμανούς – Ανακτά την κίνηση του 2019

Δύο σημαντικές εταιρείες στον τουριστικό κλάδο, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cirium και η Anex Tours, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρατήσεων στη Γερμανία, με νέα τους reports καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς φέτος το καλοκαίρι, με τους Γερμανούς και τους Βρετανούς να κάνουν συνεχώς κρατήσεις.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις των εταιρειών, η χώρα μας ανακτά με σταθερό ρυθμό, μέρος της τουριστικής κίνησης του 2019, με τις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία να αυξάνονται συνεχώς. Ειδικότερα,  η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανάκτησης πτήσεων που εκτελούνται αυτό το καλοκαίρι από τη Βρετανία, μεταξύ χωρών της Ευρώπης, σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την Cirium.

Οι αναλυτές συνέκριναν το πρώτο διάστημα που έκλεισαν τα σχολεία στη Βρετανία το 2019 με το 2021, προκειμένου να βρουν τα δρομολόγια που κάνουν οι αεροπορικές που έχουν έδρα τη Βρετανία. Έτσι λοιπόν για το Σαββατοκύριακο 23-25 Ιουλίου οι αεροπορικές προγραμματίζουν να εκτελέσουν 2.102 πτήσεις με 392.750 θέσεις από τη Βρετανία. Ανάμεσα στις χώρες που θα υποδεχτούν τους ταξιδιώτες είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα.  Η Ελλάδα είναι από τους προορισμούς που ανέκαμψε περισσότερο, με 352 πτήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις πτήσεις που πραγματοποιούνται να βρίσκονται στο 95% των πτήσεων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019!

Τα θετικά νέα για την εγχώρια τουριστική αγορά δεν σταματούν όμως, καθώς και η μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα μας, η Γερμανία, εκπέμπει θετικά μηνύματα. Ειδικότερα, το γερμανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Anex Tour, θυγατρική του Anex Tourism Group, οι κρατήσεις των Γερμανών προς τη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται.

Οι δύο παραπάνω ειδήσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί αύξησης των τουριστικών ροών στη χώρα μας από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Ξενοδόχοι και όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο,  αναμένουν ακόμη περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι εκτιμάται πως θα προχωρήσουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ μια παράταση της τουριστικής σεζόν έως τις αρχές Οκτωβρίου θα μπορέσει η χώρα να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κάλυψη ποσοστού κρατήσεων του 2019.

Υπό την αναβλητική αίρεση της έξαρσης της πανδημίας στην Ευρώπη και της ενδεχόμενης επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων, η Ελλάδα φαίνεται πως δεν απέχει σε μεγάλο βαθμό από την επίτευξη του 40-50% των τουριστικών εσόδων του 2019.