Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 13:01

-A +A

ΥΠΟΙΚ: «Απλή λογιστική διαδικασία» η μεταφορά των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής στο Δημόσιο Χρέος

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, 13:01
ΥΠΟΙΚ: «Απλή λογιστική διαδικασία» η μεταφορά των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής στο Δημόσιο Χρέος
-A +A

Με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής έγινε η ανάληψη των χρεών (σ.σ περίπου 200 εκατ. ευρώ) του Μεγάρου Μουσικής από το Δημόσιο, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε απάντησή του για το θέμα που ανέδειξε το Liberal, ενώ χαρακτηρίζει ως «απλή λογιστική διαδιδικασία» τη μεταφορά τους στο Δημόσιο Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης ο οποίος υπέγραψε τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ανάληψης των δανείων από την Εθνική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δεν έχει καμία αρμοδιότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα  των τελευταίων ημερών σχετικά με την ανάληψη εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των χρεών του Μεγάρου Μουσικής, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή δυνατότητα να αναλάβει με υπουργική απόφαση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέη του οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ή οποιουδήποτε άλλου φορέα.

Η ανάληψη των συγκεκριμένων χρεών έγινε κατ' εφαρμογή του νόμου 4366/15-2-2016 ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και  αποσκοπεί στην εξυγίανση του Μεγάρου Μουσικής συνολικά και στην βέλτιστη εποπτεία του.

Σημειώνουμε ότι η παραπάνω διαδικασία ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η παροχή διαδοχικών εγγυήσεων εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, σε όλα τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής έως το 2014 είχε ήδη επιβαρύνει το δημόσιο χρέος με αποτέλεσμα η σημερινή μεταφορά των οφειλών να αποτελεί απλή λογιστική διαδικασία που δεν επιβαρύνει περαιτέρω το αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμα:

- Φορτώνουν στο Δημόσιο Χρέος δάνεια 200 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα