Υποχωρεί η στερλίνα μετά την ανακοίνωση της BOE

Υποχωρεί η στερλίνα μετά την ανακοίνωση της BOE

Υποχωρεί η στερλίνα κατά 0,9% έναντι του δολαρίου, στα 1,254 δολ. αντισταθμίζοντας τα κέρδη που κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες, μετά την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της Αγγλίας, Marc Carney.

Ειδικότερα, σε σημαντική αναθεώρηση προς τα πάνω στην πρόβλεψή της για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας κατά το 2017 προέβη η Τράπεζα της Αγγλίας, παρά την αβεβαιότητα γύρω από το Brexit.

Συγκεκριμένα, η νέα εκτίμηση κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 2% του ΑΕΠ, ποσοστό ίδιο με το ρυθμό ανάπτυξης που καταγράφηκε το 2016 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα, στο υψηλότερο επίπεδο του 2017 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ κινήθηκε η βρετανική λίρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν την ανακοίνωση των νέων οικονομικών προβλέψεων της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) σήμερα το μεσημέρι.

Ειδικότερα, η στερλίνα ενισχυόταν κατά 0,4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στα 1,2692 δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο βρέθηκε από τις 12 Δεκέμβρη.

Πηγή: Thomson Reuters 

Τα ράλι της στερλίνας δείχνει ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την οικονομία της Αγγλίας το 2017.

Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι αναμένουν από την Τράπεζα ενισχυμένες βραχυπρόσθεσεμες προβλέψεις για την ανάπτυξη, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων του ΑΕΠ την περασμένη εβδομάδα, τα οποία έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6%. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα, θα προειδοποιεί ότι οι πιέσεις στις τιμές αυξάνονται καθώς η ασθενέστερη λίρα διογκώνει το κόστος των εισαγωγών.

Ωστόσο, θεωρείται αρκετά νωρίς για να υπάρξει κάποια αλλαγή στην πολιτική της Τράπεζα στα επιτόκια, μετά τη μείωσή τους τον Αύγουστο στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit.