Βουτιά σχεδόν 3% στις τιμές του πετρελαίου

Βουτιά σχεδόν 3% στις τιμές του πετρελαίου

Έντονες πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα υψηλά 11 μηνών της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω ανησυχίας ότι οι νέοι περιορισμοί λόγω της πανδημίας στην Κίνα θα μειώσουν τη ζήτηση του μεγαλύτερου εισαγωγέα στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Μαρτίου του αργού τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,55 δολάρια ή 2,73% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Μαρτίου του WTI σημειώνει ακόμα μεγαλύτερη πτώση 3,09% ή 1,63 δολάρια και κινείται στα 51,52 δολάρια το βαρέλι.

Η ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων στην Κίνα τροφοδότησε τα κέρδη στην αγορά πετρελαίου στα τέλη του προηγούμενου έτους, την στιγμή που στις ΗΠΑ και την Ευρώπη η ζήτηση παρέμενε περιορισμένη, αυτή η στήριξη όμως υποχωρεί τώρα, καθώς ένα νέο κύμα της πανδημίας οδηγεί στην εκ νέου επιβολή μέτρων περιορισμού στην Κίνα.

Παράλληλα, η αγορά αναμένει τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα στις ΗΠΑ, με τα δεδομένα της βιομηχανίας να έχουν δείξει την Τετάρτη μη αναμενόμενη αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν να κυμανθούν στα 1,2 εκατ. βαρέλια.