Unixfor: Τι ακολουθεί μετά το deal με τη Saudi Aramco

Unixfor: Τι ακολουθεί μετά το deal με τη Saudi Aramco

«Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν» δήλωσε πριν αρκετά χρόνια ο Malcolm X και αυτή είναι η αρχή που φαίνεται πως διέπει τη φιλοσοφία της Unixfor. Πριν 40 χρόνια ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με έδρα στην Αθήνα και όπλο την εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη, διευκολύνει επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των αγορών και να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό, αποκτώντας πλεονεκτήματα στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Ποιος αλήθεια πίστευε το μακρινό 1981 σε ένα μέλλον ψηφιακών συναλλαγών, αυτοματοποιημένων συστημάτων και software επιβράβευσης καταναλωτών; Η Unixfor σήμερα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να υιοθετήσουν και να αναπτύξουν ένα ευρύ δίκτυο συστημάτων, συστήματα που παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Saudi Aramco, η οποία προχωρά στην αυτοματοποίηση της έκδοσης και αντικατάστασης καρτών πρόσβασης προσωπικού, αποκτώντας Self-Service Kiosks. Μέσω του συστήματος αυτού, ο χρήστης παραδίδει στο Self-Service Kiosk την παλιά κάρτα πρόσβασης και παραλαμβάνει τη νέα, η οποία εκτυπώνεται επί τόπου, έχοντας αποθηκεύσει στο μικροκύκλωμά της τα στοιχεία του κατόχου,καθώς και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που καθιστούν αδύνατη την υποκλοπή ή την αντιγραφή της.

Στο πλούσιο portfolio της Unixfor ξεχωρίζουν η BP, η Citibank, η ΔΕΗ, η Εθνική Τράπεζα και Ολυμπιακός. Ακολουθούν και άλλες συμφωνίες ανάλογες με αυτήν της Saudi Aramco;

Τη δική του απάντηση δίνει ο CEO της εταιρείας Βασίλης Στυλιανίδης στο Liberal Markets σημειώντας πως «βρισκόμαστε σε προχωρημένες επαφές και έχει ήδη υπογραφεί αρχικό συμφωνητικό συνεργασίας με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας. Η συνεργασία αφορά σε μεγάλα έργα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην Ευρώπη.»

Η Unixfor εκτός από την Saudi Aramco συνεργάζεται και με άλλους πολυεθνικούς ενεργειακούς γίγοντες όπως η Shell, την AD Noc, κρατική εταιρεία πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την κρατική εταιρεία πετρελαίου στο Κουβέιτ KNPC.

Παρά τις αρρυθμίες που συνεπάγεται η πανδημία του κορονοϊού διεθνώς, η Unixfor σχεδιάζει με αισιοδοξία το 2021. «Στόχος μας είναι για το 2021 η απρόσκοπτη υποστήριξη των πελατών μας στην Ελλάδα, όσο και των διεθνών συνεργατών που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα στη χώρα μας. Υποστηρίζουμε έργα με άμεση προοπτική στο εξωτερικό, όπως στην Αίγυπτο, στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία. Τέλος σχεδιάζουμε νέες ολοκληρωμένες λύσεις με τεχνολογίες αιχμής και ανανεώνουμε τα προϊόντα της εταιρείας με σκοπό να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς, στη μετά Covid-19 εποχή» δηλώνει ο Bασίλης Στυλιανίδης.

Η εταιρεία στο τέλος του 2020 εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ και των περισσότερων χωρών της Λατινικής Αμερικής, και τα πρώτα μηνύματα από τη δραστηριοποίηση στις νέες αυτές αγορές είναι ικανοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εξαγορών μικρότερων εταιρειών ο κ.Στυλιανίδης αναφέρει πως «στην τρέχουσα περίοδο δεν υπάρχει στον προγραμματισμό μας κάποια κίνηση εξαγοράς. Θα συνεχίσουμε όμως να ενδυναμώνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με εταιρείες λογισμικού στην Ασία».

Η χώρα μας όπως φαίνεται δεν έχει τεθεί μόνο στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος πολυεθνικών εταιρειών όπως η Microsoft, η Pfizer και η Amazon Web Services, αλλά σταδιακά μετεξελίσσεται σε «provider» τεχνολογιών αιχμής, με τις υπηρεσίες των ελληνικών εταιρειών να αποτελούν πόλο έλξης διεθνούς ενδιαφέροντος.