UBS: Μειωμένα κέρδη κατά 11% στο β' τρίμηνο αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων

UBS: Μειωμένα κέρδη κατά 11% στο β' τρίμηνο αλλά καλύτερα των εκτιμήσεων

Καθαρά κέρδη 1,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 11% από την ίδια περίοδο πέρυσι (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) ανακοίνωσε η UBS, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 973 εκατ. δολάρια.

Η ελβετική τράπεζα είχε αναφέρει καθαρά κέρδη που αναλογεί στους μετόχους ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών επέτρεψε την άνοδο των λειτουργικών κερδών της επενδυτικής. Ωστόσο, είχε προειδοποιήσει για ένα αβέβαιο μέλλον στα επόμενα τρίμηνα καθώς η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας τελικά την παγκόσμια οικονομία σε στασιμότητα.

Η υψηλότερη εμπορική δραστηριότητα εξακολούθησε να ενισχύει τα κέρδη της τράπεζας κατά την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία στις λιανικές και εταιρικές τραπεζικές μονάδες της.

Ειδικότερα:

  • Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 7,4 δισ. δολάρια, έναντι 7,5 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
  • Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε στο 9,6%, έναντι 11,9% πριν από ένα χρόνο.
  • Τα αποτελέσματα περιελάμβαναν έξοδα πιστωτικής απώλειας ύψους 272 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 110 εκατομμύρια δολάρια πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικές και εταιρικές τραπεζικές συναλλαγές και 78 εκατομμύρια δολάρια στην επενδυτική τραπεζική.