Uber: Συγκάλυψε υποκλοπή δεδομένων 57 εκατ. πελατών

Uber: Συγκάλυψε υποκλοπή δεδομένων 57 εκατ. πελατών

Αμοιβή 100.000 δολαρίων έδωσε η Uber σε χάκερς για να αποσιωπήσουν την παραβίαση δεδομένων προσωπικών πληροφοριών σε 57 εκατομμύρια πελάτες της.

Ειδικότερα, η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2016 δέχθηκε επίθεση από χάκερς, με αποτέλεσμα να υποκλαπούν τα προσωπικά δεδομένα 57 εκατ. πελατών και οδηγών της. Ωστόσο, δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρμόδιες αρχές, αλλά αντιθέτως προχώρησε στην πλήρη συγκάλυψη του περιστατικού.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, η κάλυψη του γεγονότος οδήγησε στην απόλυση δύο υπαλλήλων της που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για το χακάρισμα.

Οι υποκλοπές δεδομένων επιβεβαιώθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 και περιείχαν ονόματα, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και αριθμούς κινητών τηλεφώνων των χρηστών της Uber σε όλο τον κόσμο, και τα ονόματα και τους αριθμούς κυκλοφορίας 600.000 Αμερικάνων οδηγών, σύμφωνα με τον Khorowshahi.

Σημειώνεται πως το χακάρισμα έρχεται να προστεθεί στους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση, και τις πολλαπλές έρευνες σε βάρος του Travis Kalanick που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του.

«Μπορεί να μην μπορώ να σβήσω το παρελθόν, μπορώ όμως να δεσμευτώ εκ μέρους κάθε υπαλλήλου της Uber ότι θα μάθουμε από τα λάθη μας. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε, θέτοντας τον πυρήνα την εντιμότητα για κάθε απόφαση που θα λαμβάνουμε και δουλεύουμε ήδη σκληρά για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας», δηλώσει ο Travis Kalanick από την πλευρά του.